0,00 €

V košarici ni izdelkov.

0,00 €

V košarici ni izdelkov.

More
    DomovRevijaNoviceNov 100A tokovni senzor

    Nov 100A tokovni senzor

    AKM

    Začetek prodaje integriranega tokovnega senzorja brez jedra z nizkim segrevanjem, ki zmore meriti ±225 A peak, za postaje za hitro polnjenje električnih vozil in kombinirane klimatske naprave.

    Podjetje Asahi Kasei Microdevices Corporation (AKM) bo izdalo 100 A RMS tokovni senzor, ki ga odlikuje hitrost in visoka natančnost „CZ375 series“. Senzor ustreza izolacijskemu standardu za industrijsko opremo UL61800-5-1. Zaradi nizke emisije toplote je ta senzorski IC idealen za zaznavanje toka in krmiljenje inverterjev modelov velikih zmogljivosti, kot so postaje za hitro polnjenje električnih vozil in kompaktne klimatske naprave.

    Z enakim ohišjem kot prejšnji model lahko meri do ±225 A peak, kar olajša skladnost z modeli z večjim nazivnim tokom.
    Ker je vrednost upornosti primarnega vodnika le 0,27 mΩ, je v primerjavi z shunt upori in podobnimi izdelki drugih proizvajalcev mogoče znatno zmanjšati nastajanje toplote med prenosom toka.

    Nizka emisija toplote omogoča neprekinjeno merjenje tokov do 100 A rms. Poleg tega lahko ta IC zazna širok razpon toka do ±225 A peak. Nova serija CZ375 omogoča strankam, ki uporabljajo običajno serijo CZ370 (±180 A peak), da razširijo uporabo na večje modele z višjimi tokovnimi vrednostmi. Poleg tega se lahko uporablja enako ohišje kot pri seriji CZ370, zato se lahko razporeditev na TIV uporablja enaka kot doslej.

    Primeri uporabe:

    • Postaja za hitro polnjenje električnih vozil
    • Kompaktna klimatska naprava
    • Inverter za splošne namene
    • PV klimatske naprave za električno energijo
    • UPS

    Povzeto po:
    https://www.akm.com/eu/en/about-us/news/2023/20230414-cz375x/

    https://www.akm.com/eu/en