0,00 €

V košarici ni izdelkov.

0,00 €

V košarici ni izdelkov.

More
    DomovRevijaNoviceNovi brezžični Bluetooth® LE MCU-ji omogočajo visokokakovostno VF povezavo in cenovno dostopno...

    Novi brezžični Bluetooth® LE MCU-ji omogočajo visokokakovostno VF povezavo in cenovno dostopno energetsko učinkovitost

    Inženirji lahko z novimi brezžičnimi MCU-ji CC2340 podjetja TI dodajo Bluetooth Low Energy tehnologijo v več izdelkov kot kdaj koli prej.

    Texas Instruments

    Texas Instruments (TI) (NASDAQ: TXN) je razširil svoj portfelj povezljivosti z novo družino brezžičnih mikrokontrolerjev (MCU), ki omogočajo visokokakovostni Bluetooth® Low Energy (LE) po polovični ceni konkurenčnih naprav. Družina SimpleLink™ Bluetooth LE CC2340, ki jo odlikujeta najnižji tok v stanju pripravljenosti in radiofrekvenčna (RF) zmogljivost v svojem razredu, je zgrajena na temeljih TI-jevega večdesetletnega strokovnega znanja na področju brezžičnega povezovanja. Cene za družino CC2340 se bodo začele že pri 0,79 USD, kar inženirjem omogoča cenovno dostopno dodajanje povezljivosti Bluetooth LE v več izdelkov. Za več informacij si oglejte www.ti.com/cc2340.

    “Po napovedih bo leta 2022 v celotni industriji dobavljenih 5 milijard naprav s tehnologijo Bluetooth®,” je dejal Mark Powell, izvršni direktor organizacije Bluetooth Special Interest Group (SIG), ki skrbi za standardizacijo Bluetooth tehnologije. “Zavezanost in sodelovanje članov skupine Bluetooth SIG, kot je Texas Instruments, omogočata, da Bluetooth tehnologija izpolnjuje vse večje zahteve po izboljšani brezžični povezljivosti v večjem številu aplikacij. Hvaležen sem za prispevke naših članov pri zagotavljanju inovativnih rešitev, ki koristijo Bluetooth ekosistemu in prispevajo k širši uporabi Bluetooth tehnologije.”

    TI je brezžične MCU-je CC2340 predstavil na stojnici št. 3A-215 na sejmu Embedded world v Nürnbergu v Nemčiji od 21. do 23. junija 2022.

    “Sprejemanje Bluetooth LE tehnologije je vse hitrejše, naša predstavitev družine CC2340 v ugnezdenem okolju pa vam bo pokazala, kako lahko hitro in enostavno dodate to tehnologijo v katero koli aplikacijo,” je dejal Marian Kost, podpredsednik in generalni direktor za povezljivost v podjetju Texas Instruments. “Novi MCU-ji bodo zagotavljali visokokakovostno RF in energetsko zmogljivost po dostopni ceni, podprti z neprimerljivo tehnično podporo in notranjimi naložbami v proizvodne zmogljivosti, ki bodo pomagale zadovoljiti povpraševanje naših strank v prihodnjih letih.”

    Izvedba odličnih lastnosti na radijskih frekvencah in porabi moči po dostopni ceni
    Brezžična MCU CC2340R2 in CC2340R5 z 256 KB oziroma 512 KB Flash pomnilnikom zagotavljata izjemno prilagodljivost za inženirje in dovolj prostora za aplikacijsko kodo. Poleg tega zaradi širjenja Bluetooth LE aplikacij razvojniki potrebujejo dodatno pomnilniško zmogljivost za enostavno posodabljanje programske opreme na daljavo. Nova družina brezžičnih MCU ima 36 KB RAM pomnilnika s podporo za prenos prek spleta.

    Novi MCU-ji trošijo najnižji tok v stanju pripravljenosti, ki je nižji od 830 nA, kar je 40 odstotkov manj od konkurenčnih MCU-jev. Zmanjšanje toka pripravljenosti pomaga podaljšati življenjsko dobo baterije do 10 let z baterijo v obliki kovanca v brezžičnih aplikacijah, kot so elektronske etikete na policah in sistemi za nadzor tlaka v pnevmatikah. Družina CC2340 ima tudi temperaturno območje delovanja od -40 ºC do 125 ºC, kar pomaga zagotoviti stabilno povezavo v različnih aplikacijah, od industrijskih senzorjev in medicinskih laboratorijev do zunanjih okolij, kot so polnilnice za električna vozila ali pametni števci.

    Poleg tega lahko inženirji povečajo RF zmogljivost in doseg povezave z izhodno močjo do +8 dBm, kar je največ med konkurenčnimi brezžičnimi Bluetooth LE MCU-ji. Poleg tega imajo CC2340 naprave vgrajen VF balun, ki omogoča enostavnejšo zasnovo z manj zunanjimi komponentami, kar vodi k zmanjšanju stroškov.

    Omogočanje širšega sprejetja Bluetooth LE tehnologije
    Z večjim pomnilnikom, daljšo življenjsko dobo baterije in širšim temperaturnim obsegom po dostopni ceni lahko inženirji omogočijo več povezanih vsakodnevnih aplikacij, kot so:

    • Medicinski pripomočki: v merilnikih sladkorja, na primer, je tok pripravljenosti MCU CC2340 manjši od 830 nA, razlog za 18 do 24 mesecev delovanja končnega izdelka in dva tedna aktivnega delovanja Bluetooth LE z baterijo v obliki kovanca.
    • Avtomatizacija stavb: MCU-ji CC2340 MCU podpirajo brezžične protokole in izhodno moč do +8 dBm.
    • Osebna nega: za izdelke, kot je električna zobna ščetka, brezžični MCU-ji CC2340 zagotavljajo nizko porabo energije v načinu mirovanja in lahko podaljšajo življenjsko dobo baterije.

    Vključite Bluetooth v dveh minutah ali manj
    Na sejmu Embedded world so lahko obiskovalci TI-jeve stojnice uporabili razvojni komplet SimpleLink CC2340 LaunchPad™ za vzpostavitev Bluetooth LE povezave v dveh minutah ali manj. TI je ves čas sejma prikazoval, kako lahko njegovi izdelki pomagajo inženirjem pri premagovanju izzivov na področju umetne inteligence, povezljivosti in avtomobilske zasnove. Če si želite ogledati virtualne predstavitve in s tem povezane bele knjige, tehnične članke in usposabljanje na zahtevo, obiščite TI.com/embeddedworld.

    Da bi poenostavili uporabo, se lahko inženirji povežejo s TI-jevimi inženirji za aplikacije prek foruma za podporo TI E2E™ Bluetooth. Inženirji imajo tudi dostop do preizkušenega, brezplačnega programskega Bluetooth LE sklada, ki ga TI podpira in posodablja od leta 2010.

    Ohišje, razpoložljivost in cene
    Za začetek uporabe brezžičnih MCU CC2340 lahko stranke zahtevajo vzorce in razvojni komplet (LP-EM-CC2340R5) po ceni 39 USD. Novi brezžični MCU-ji bodo predvidoma v serijski proizvodnji v prvi polovici leta 2023.

    Cene za CC2340 družino se bodo začele že pri 0,79 USD v količini 1000 kosov. Če želite izvedeti več o novi brezžični družini MCU, si oglejte www.ti.com/cc2340.

    O podjetju Texas Instruments
    Texas Instruments Incorporated (Nasdaq: TXN) je svetovno podjetje za polprevodnike, ki razvija, proizvaja, preizkuša in prodaja analogne in ugnezdene procesne čipe za trge, kot so industrija, avtomobilska industrija, osebna elektronika, komunikacijska oprema in sistemi za podjetja. Njihova strast, da s polprevodniki ustvarjajo boljši svet, tako da naredijo elektroniko dostopnejšo, je živa še danes, saj vsaka generacija inovacij nadgrajuje prejšnjo, tako da je njihova tehnologija manjša, učinkovitejša, zanesljivejša in dostopnejša – kar omogoča, da polprevodniki pridejo v elektroniko povsod. To pojmujemo kot inženirski napredek. To počnejo že desetletja. Več informacij najdete na TI.com. Fotografija: www.ti.com.

    Povzeto po: https://bit.ly/3eB77im

    https://www.ti.com