0,00 €

V košarici ni izdelkov.

0,00 €

V košarici ni izdelkov.

More
    DomovRevijaNoviceNovi ultraobčutljivi 3D magnetni senzorji z izjemno nizko porabo energije

    Novi ultraobčutljivi 3D magnetni senzorji z izjemno nizko porabo energije

    AKM

    Podjetje Asahi Kasei Microdevices Corporation (AKM) je predstavilo AK09940A, 3-osni magnetni senzor z najboljšo zmogljivostjo v svojem razredu* z izjemno nizkim šumom in izjemno nizko porabo energije, ki uporablja magnetni senzorski element TMR.

    Združljiv je z običajnim izdelkom „AK09940“, ki mu je dodan način nizke porabe energije, način hitrega vzorčenja in način zunanjega sprožilca, zaradi česar je primeren za različne aplikacije. Visoka občutljivost in izjemno nizka raven šuma se lahko izkoristita za izboljšanje natančnosti sledenja gibanja za naprave AR/VR ali nosljive naprave. Zaradi sposobnosti natančnega merjenja drobnih nihanj magnetnega polja, uhajanja magnetnega polja in popačenja magnetnega polja v treh oseh je idealen za aplikacije, kot sta odkrivanje napak in zaznavanje položaja v nedoločenih šibkih magnetnih poljih.

    Poleg tega je zaradi izjemno nizke porabe energije odličen za triosno merjenje magnetnega valovanja v nosljivih napravah in napravah interneta stvari, ki uporabljajo baterije z majhno zmogljivostjo. Zaradi nizkega šuma 120 nTrms in izjemno nizke porabe toka 16 μA@100Hz je idealen za naprave, ki uporabljajo baterije z majhno zmogljivostjo. Hitro vzorčenje s frekvenco do 2,5 kHz omogoča hitro sledenje, kar omogoča uporabo pri sledenju gibanju. Funkcija zunanjega prožilnega vhoda in specifikacije serijskega vmesnika so priročne za sinhrono merjenje večjega števila senzorjev.

    Primeri uporabe:

    • Naprave za razširjeno resničnost/virtualno resničnost (AR/VR)
    • Nosljive naprave
    • Oprema za odkrivanje napak
    • Magnetna oprema za odkrivanje napak v kovini
    • Magnetna oprema za odkrivanje kovinskih tujkov

    Masovna proizvodnja se je pričela v drugem četrtletju 2023 in senzor je že na voljo pri distributerju DigiKey.

    Povzeto po:
    https://www.akm.com/eu/en/about-us/news/2023/20230118-ak09940a/

    https://www.akm.com/eu/en