0,00 €

V košarici ni izdelkov.

0,00 €

V košarici ni izdelkov.

More
    DomovRevijaNoviceOmron dodaja kompaktne, visoko zmogljive DC releje za aplikacije v avtomobilski industriji...

    Omron dodaja kompaktne, visoko zmogljive DC releje za aplikacije v avtomobilski industriji in mobilnosti

    omronTrije novi releji PCB podjetja Omron Electronic Components Europe so namenjeni avtomobilski industriji in aplikacijam za mobilnost, kjer je malo prostora, visoka zmogljivost pa ključnega pomena.

    Omron Corporation

    Novi Omronovi releji G8K, G8G in G8PM podpirajo nadzor visoko zmogljivih enosmernih motorjev. Novi releji imajo velikost in prostornino, ki je do 95 % manjša od podobnih relejev na trgu. Vsi releji so manjši od standardnih DA relejev in zagotavljajo visok kontaktni tlak z največjo velikostjo tuljave v kombinaciji z izolacijsko zmogljivostjo AC500V. Vsak rele je namenjen specifičnim potrebam različnih aplikacij za krmiljenje motorjev v majhnem formatu, ki omogoča vgradnjo z visoko gostoto, kar zmanjšuje skupne stroške tiskanih vezij.

    Omronovi trije novi miniaturni, visoko zmogljivi releji za enosmerni tok so namenjeni avtomobilskemu sektorju; vir fotografije: Omron

    Ultraminiaturni releji serije G8K za kratkotrajno preklapljanje v aplikacijah, kot je avtomobilska komfortna elektronika (npr. krmilniki sedežev, motorji za zaklepanje vrat in motorji strešnih oken), imajo 95 % prostornine in površine primerljivih relejev. Opcijska dvojna različica (dva združena releja) še poveča gostoto vgradnje. G8K releji, ki se ponašajo s kratkoročno tokovno zmogljivostjo 37 A in trajno tokovno zmogljivostjo 5 A ter vzdržljivostjo 100.000 operacij pri nazivni obremenitvi, lahko kljub kompaktnemu formatu zaradi kontaktov in zasnove, ki sprošča toploto, zagotavljajo preklapljanje visoke moči.

    Releji serije G8G so neposredna zamenjava za vtične releje tipa micro-ISO in so zaradi visoke toplotne odpornosti primerni za uporabo v motornih prostorih, njihova majhnost pa omogoča vgradnjo z veliko gostoto, kar pripomore k zmanjšanju velikosti končnih izdelkov. Rele G8G je na voljo v 24-voltni izvedbi – zaradi česar je na tem trgu edinstven kot zamenjava P-in releja za PCB rele – in je s 25 % manjšo velikostjo od alternativnih modelov primeren za uporabo v gospodarskih vozilih (npr. gretje sedežev, zaklepanje vrat, upravljanje sedežev, odmrzovalnik).

    Nenazadnje je G8PM serija, ki ima patentirano kontaktno strukturo in ohranja prenosno pot ter zagotavlja visoko zanesljivost stika. Te releji so zasnovani kot nadomestek za tradicionalne mini ISO releje, vendar so za polovico manjši in imajo zmogljivost do 1 milijona operacij, so primerni za težje avtomobilske aplikacije, kot so ventilatorji hladilnikov motorjev, servoojačevalniki, črpalke goriva in zagonski motorji. Ti visokozmogljivi enosmerni preklopni releji za tiskana vezja omogočajo preklapljanje (uporovno) z napetostjo 14 V/45 A in visokim prenosnim tokom (40 A) pri visoki temperaturi okolice 125˚C.

    Yoshiaki Anai, tehnični produktni vodja za aplikacijski inženiring pri podjetju Omron, je povedal: “Te novi releji so neposredni nadomestki za mikro ISO releje in še dodatno podpirajo avtomobilski sektor pri njegovih prizadevanjih za oblikovanje bolj kompaktnih tiskanih vezij, kar omogoča zmanjšanje velikosti končnih izdelkov. Vendar pa mora montažo visoke gostote spremljati zelo zanesljivo upravljanje toplote. Zlasti G8PM – s patentirano nizko temperaturo segrevanja kontaktov – ima zasnovo z dvema kontaktoma, ki ohranja zanesljivost in nizko segrevanje kontaktov tudi v primeru okvare enega od kontaktov.”

    Podjetje OMRON Corporation je 1. aprila 2022 objavilo, da se je njihov oddelek za elektromehanske komponente (EMC) preimenoval v OMRON Device and Module Solutions (DMS) v skladu z globalno dolgoročno vizijo “Oblikovanje prihodnosti 2030”.

    OMRON Electronic Components Europe je evropska podružnica oddelka za rešitve za naprave in module. Spremenjeno ime divizije odraža novo usmeritev v zagotavljanje rešitev strankam po vsem svetu in v Evropi. Podjetje OMRON se sooča z novimi družbenimi in okoljskimi spremembami, česar se zaveda in se nanje odziva. Podjetje želi svojim strankam ponuditi rešitve, ki jim pomagajo pri spopadanju s temi univerzalnimi izzivi. V skladu z dolgoročno strategijo namerava OMRON še naprej prispevati k uvajanju novih virov energije in hitrih komunikacij, tako da bo omogočil izdelavo trdnejših, naprednejših in učinkovitejših naprav. Te naprave bodo ljudem olajšale in izboljšale življenje, zlasti z doseganjem ogljične nevtralnosti, uresničevanjem digitalne družbe in podaljševanjem povprečne življenjske dobe.

    OMRON Electronic Components Europe močno podpira svoje stranke v zahodni in vzhodni Evropi z osmimi regionalnimi pisarnami, mrežo lokalnih pisarn in partnerstvi s specializiranimi, lokalnimi, regionalnimi in globalnimi distributerji.

    O podjetju OMRON Corporation
    Podjetje OMRON Corporation je vodilno podjetje na področju avtomatizacije, ki temelji na osnovni tehnologiji “zaznavanje in nadzor + razmišljanje”. Poslovna področja podjetja OMRON zajemajo širok spekter, od industrijske avtomatizacije in elektronskih komponent do sistemov družbene infrastrukture, zdravstvenih in okoljskih rešitev. Podjetje OMRON, ustanovljeno leta 1933, ima po vsem svetu približno 30.000 zaposlenih, ki zagotavljajo izdelke in storitve v približno 120 državah in regijah. Za več informacij obiščite https://www.omron.com/global/en/

    https://omron.eu