0,00 €

V košarici ni izdelkov.

0,00 €

V košarici ni izdelkov.

More
    DomovRevijaNoviceToshiba lansirala fotonapetostni izhodni optični sklopnik za avtomobile

    Toshiba lansirala fotonapetostni izhodni optični sklopnik za avtomobile

    Toshiba

    Idealen za pogon visokonapetostnih MOSFET-ov v aplikacijah polprevodniških relejev (SSR).

    Podjetje Toshiba Electronics Europe GmbH (”Toshiba”) je izdalo nov fotonapetostni izhodni optični sklopnik z izboljšano napetostjo odprtega tokokroga. Nov optosklopnik je namenjen predvsem uporabi v polprevodniških relejih (SSR) v avtomobilski industriji. Lahko pa se uporablja tudi v industrijskih aplikacijah, kot so obnovljivi viri energije.

    V zadnjih letih so avtomobilske aplikacije postale vse bolj zahtevne, saj zahtevajo varnejše, kompaktne rešitve brez vzdrževanja z dolgo življenjsko dobo. Zato SSR-ji vse pogosteje nadomeščajo tradicionalne mehanske releje. Ker nimajo fizičnih kontaktov, zagotavljajo zanesljivost in tiho delovanje v aplikacijah, kot je električna mobilnost.

    Novi optični sklopnik TLX9910 je primeren za krmiljenje visokonapetostnih močnostnih MOSFET-ov, ki se pogosto uporabljajo v polprevodniških relejih. Ta kombinacija omogoča visokonapetostno in visokotokovno preklapljanje, ki ga je težko doseči z integriranimi fotoreleji.
    Sistemi za upravljanje avtomobilskih akumulatorjev (BMS) zahtevajo velike zmogljivosti MOSFET-ov za močnostno krmiljenje, ustrezne naprave pa običajno zahtevajo višjo napetost na vratih. Številni obstoječi optični sklopniki imajo zaradi nižje izhodne napetosti omejeno izbiro primernih MOSFET-ov, zato je potrebna rešitev z dvema zaporedno povezanima optičnima sklopnikoma.

    Novi TLX9910 pa ponuja odprto napetost (VOC) 13,5 V, kar je skoraj dvakrat več kot pri obstoječih napravah. S tem se izbira združljivih MOSFET-ov bistveno poveča. Z uporabo ene same naprave se zmanjša število komponent, s čimer se zmanjšajo velikost, teža in stroški rešitve.
    Ker optični sklopnik temelji na poljih fotodiod (PDA), se električna energija proizvaja kot posledica svetlobe iz LED na vhodni strani. Zato se sklopnik napaja sam in ne potrebuje zunanjega vira energije.

    TLX9910 se nahaja v majhnem SO6 ohišju za površinsko montažo s 4 priključki, ki meri le 3,7 mm × 7,0 mm × 2,1 mm.
    Deluje pri temperaturah od -40°C do +125°C in ponuja izolacijo 3750 Vrms od vhoda do izhoda.

    Novi optični sklopnik je že v masovni proizvodnji.

    Več o novem optične sklopniku najdete tukaj: https://toshiba.semicon-storage.com/eu/semiconductor/product/isolators-solid-state-relays/detail.TLX9910.html

    O podjetju Toshiba Electronics Europe
    Toshiba Electronics Europe GmbH (TEE) evropskim potrošnikom in podjetjem ponuja široko paleto izdelkov s trdimi diski ter polprevodniške rešitve za avtomobilsko industrijo, industrijo, internet stvari, nadzor gibanja, telekomunikacije, omrežje, potrošniško in belo tehniko.

    Poleg trdih diskov širok portfelj podjetja med drugim zajema tudi močnostne polprevodnike in druge diskretne naprave, od diod do logičnih integriranih vezij, optične polprevodnike ter mikrokontrolerje in aplikacijsko specifične standardne izdelke (ASSP). Poleg tega TEE ponuja tudi Toshibine baterijske celice in module SCiB™ z litijevim titanovim oksidom (LTO) za uporabo v težkih pogojih ter keramične podlage iz silicijevega nitrida (SiN), ki se zaradi svojih lastnosti odvajanja toplote in trdnosti uporabljajo v močnostnih polprevodniških modulih, pretvornikih in pretvornikih.

    Podjetje TEE ima sedež v Düsseldorfu v Nemčiji, podružnice v Franciji, Italiji, Španiji, na Švedskem in v Združenem kraljestvu pa zagotavljajo trženjske, prodajne in logistične storitve.

    Za dodatne informacije o podjetju in izdelkih obiščite Toshibine spletne strani na naslovih www.toshiba.semicon-storage.com, www.scib.jp/en in www.toshiba-tmat.co.jp/en/.

    https://www.toshiba.com