0,00 €

V košarici ni izdelkov.

0,00 €

V košarici ni izdelkov.

More
    DomovRevijaNova številkaUltravijolične diode znamke Refond

    Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.

    Razkuževanje, pospeševanje rasti rastlin in še več…

    Na področju LED tehnologije, zlasti na področju razsvetljave in dodatnega osvetljevanja, se že dalj časa iščejo možnosti za doseganje svetlobe, ki bi kar se da najbolj ustrezala naravni sončni svetlobi. Pri tem velja upoštevati, da spekter te svetlobe obsega tudi spekter, ki je izven območja, vidnega za človeško oko. To velja tudi za ultravijolično (UV) svetlobo z valovno dolžino od 100 nm do 400 nm. Ta spekter še dodatno delimo na pasove UV-A, UV-B in UV-C z natančno določenimi mejami in nekoliko različnimi lastnostmi.

    V ponudbi TME so na voljo LED diode znamke Refond, ki oddajajo svetlobo v UV-B pasovih (oziroma od 305 nm do 311 nm) in UV-C (od 270 nm do 280 nm). Glede električnih parametrov se te diode bistveno ne razlikujejo od LED-ic, ki so namenjene za razsvetljavo notranjih prostorov. Dosegajo maksimalno moč 3,8 W ob tokovih do 350 mA (odvisno od modela). Namenjene so za površinsko (SMD) montažo in se lahko uporabljajo v temperaturnem območju od -40°C do 45°C (kar pomeni, da lahko v nekaterih aplikacijah zahtevajo pasivno ali celo aktivno hlajenje).

    LED dioda: RF-C37N0-URP-AR
    Poudariti velja, da je ustvarjanje ultravijolične svetlobe s tehnološkega vidika veliko bolj zapleteno kot v primeru klasičnih LED-ic. Zahteva ne samo posebno oddajno strukturo ampak tudi ohišje, odporno na uničujoče UV žarke. Tovrstne rešitve se pogosto uporabljajo v raznovrstnih analizatorjih in detektorjih (npr. za bankovce) ter v lučeh za strjevanje in beljenje. Diode s svetlobo v pasu UV-B pogosto dopolnjujejo naprave za osvetljevanje in pospeševanje rasti rastlin, saj je fotosinteza odvisna od prisotnosti svetlobe iz celotnega spektra sončnih žarkov. V zadnjih letih so postale zelo popularne diode s svetlobo v pasu UV-C, ki se uporabljajo v napravah za razkuževanje oziroma dezinfekcijo.

    Pri tem ne smemo pozabiti na negativen vpliv UV svetlobe na človeški organizem in na to, da ko so diode vklopljene, moramo uporabljati zaščito za oči in kožo.

    Več informacij o teh LED-icah dobite pri podjetju TME.

    https://www.tme.eu/si/sl/katalog/diode-led-uv_113370/?params=2:1368_manufacturer:refond&productListOrderBy=1000028&productListOrderDir=DESC

    https://www.tme.eu