0,00 €

V košarici ni izdelkov.

0,00 €

V košarici ni izdelkov.

More
    DomovRevijaPredstavljamoIFAM in Intronika 2010

    IFAM in Intronika 2010

    Organizator sejmov IFAM in Intronika se je letos prvič odločil, da bo združil ta dva sejma. Nekaj je k tej odločitvi pripomogla želja določenih razstavljalcev, ki so se pojavljali na obeh sejmih, nekaj pa je k temu pripomogla tudi finančna kriza, ki se pozna tudi na sejemski dejavnosti. Kaj vse smo videli na sejmu, pa si preberite v naslednjem prispevku.

    Letošnji sejemski dogodek, ki ga elektroniki in avtomatiki težko čakamo, se je dogajal od 27. do 29. januarja na celjskem sejmišču v Hali K, kot preteklo leto. Žal je finančna kriza opravila svoje pri razstavljalcih in verjetno tudi pri obiskovalcih, saj je le-teh bilo približno 20% manj kot lani (2.864 obiskovalcev leta 2009, 2.200 obiskovalcev leta 2010). Vendar ti dejstvi ne zmanjšujeta pomena sejma in prireditve v celoti. Sejem je bil živ, v treh dneh se je na sejmu dogajalo marsikaj, nekaj malega utrinkov smo uspeli zajeti tudi v uredništvu revije Svet elektronike. Letos se je zgodilo prvič, da na sejmu nismo bili prisotni aktivno. Žal se posledice finančne krize poznajo tudi pri nas, zaradi česar smo bili na sejmu samo »deklarativno«, aktivno pa smo bili v prostorih našega podjetja polno zasedeni z drugimi projekti.

    Na sejmu se je pojavilo podjetje Siemens, ki je predstavilo Simatic Basic Panel in nova serija Simatic modularnih krmilnikov S7-1200. Te novitete so bile prvič predstavljene na Hannoverskem sejmu, malo bolj podrobno na sejmu SPS in zdaj v Sloveniji. Prednost panelov je v tem, da so zbrali tisto funkcionalnost, ki jo kupci najbolj uporabljajo. Znebili pa so se tistih 20% funkcionalnosti, ki pridejo v poštev zelo redko in posledično dvigujejo ceno.

    Celotni članek

    IFAM in Intronika 2010
    2010_SE173_11
    Avtor: Jure Mikeln