0,00 €

V košarici ni izdelkov.

0,00 €

V košarici ni izdelkov.

More
    DomovRevijaNoviceAtmel mikrokontrolerja poganjata pametno ročno uro

    Atmel mikrokontrolerja poganjata pametno ročno uro

    Mikrokontrolerja na osnovi Atmel ARM in Atmel AVR poganjata pametno ročno uro podjetja Power Secret Labs z ultra nizko porabo. »AGENT«, pametna ročna ura z večjim izkoristkom energije in poenostavljen razvoj aplikacij z Atmel mikrokontrolerji. Atmel® Corporation, vodilni proizvajalec mikrokontrolerjev in rešitev s tehnologijami zaznavanja dotika, je danes objavil, da zadnji uspeh podjetja Secret Labs‘, ročno uro »AGENT« poganjajo Atmelovi SAM4S in tinyAVR® mikrokontrolerji.

    Slike ni»AGENT« pametne ure združujejo SAM4S in tinyAVR mikrokontrolerje, s čimer se znatno podaljša življenjska doba uporabljene napajalne baterije, saj porabijo manj kot pol energije, kot je to uspelo konkurenčnim podjetjem z njihovimi rešitvami. Izredno nizko porabo dosežejo z Atmelovo lastno in patentirano picoPower® tehnologijo vgrajeno v tinyAVR mikrokontroler, skupaj s sposobnostjo vzdrževanja nizke porabe RAM pomnilnika v SAM4S mikrokontrolerju. TinyAVR se ukvarja predvsem z nalogami vzdrževanja in skrbi za obravnavanje različnih dogodkov, drugi mikrokontroler, ki pa temelji na SAM4S ARM® mikrokontrolerju, upravlja z delovanjem operacijskega sistema in raznimi nadzornimi funkcijami. Takšna kombinacija optimizira porabo energije in omogoča večjemu SAM4S mikrokontrolerju, da ostane dlje časa v stanju mirovanja. Poleg tega ta nova pametna ura samodejno preklopi v leteči (airplane) način delovanja, ko se preostanek energije v bateriji spusti na 10 odstotkov, vendar še vedno omogoča tradicionalno funkcijo ure tudi v pogojih s šibko baterijo.

    „Navdušeni smo, da smo izdelali najbolj energetsko učinkovito pametno ročno uro na svetu, ki je izjemno preprosta za programiranje,“ je dejal Chris Walker, ustanovitelj podjetja Secret Labs. „Z mikrokontrolerji Atmel smo uspeli izdelati uro z izredno nizko porabo in z bogatim naborom možnosti. Za razvijalce aplikacij nudimo tudi brezplačni programski paket za razvoj programske opreme za to ročno uro, ki je namenjen enostavnemu razvoju aplikacij, ki bogatijo življenje uporabnikov. „

    AGENT je baterijsko napajana pametna ura z 1,28-inčnim ekranom, ki je tudi na prostem lepo berljiv, z brezžičnim polnjenjem in Bluetooth 4.0 povezavo. Ura zna prikazati tudi obvestila iz vašega pametnega telefona in se povezati z smartphone aplikacijami drugih proizvajalcev programske opreme. Nova pametni ura ima nereflektirajoče steklo in 22mm širok zapestni trak z okrasnim šivom.

    Slike ni„Priča smo pojavu, ko vse več uporabnikov sprejema možnost, da s pomočjo pametne ure poenostavijo svoja, sicer z obveznostmi preobremenjena življenja,“ je dejal Andreas Eieland z oddelka za trženje izdelkov pri Atmel Corporation. „Navdušeni smo, da je za upravljanje svoje naslednje generacije družin pametnih ur podjetje Secret Labs izbralo ravno Atmel mikrokontrolerje. Z združevanjem naših AVR in ARM mikrokontrolerjev so lahko dosegli dovolj nizko porabo energije za krmiljenje funkcij teh novih pametnih naprav. Pričakujemo tudi, da bo programska oprema za razvoj aplikacij (SDK) vsem potencialnim razvijalcem omogočila oblikovanje novega vala aplikacij, ki bodo korenito poenostavile življenja potrošnikov in jim prinesle povsem nove vrste zabave. Veselimo se sodelovanja s podjetjem Secret Labs tudi v prihodnjih novostih „

    „AGENT“ pametna ura podjetja Secret Labs je že na voljo prek spletne strani Kickstarter.

    Za več informacij lahko obiščete še:

    AGENT smart watch:

    1. http://www.agentwatches.com
    2. http://player.vimeo.com/video/66373085

    Atmel AVR devices:

    http://www.atmel.com/avr

    Atmel ARM-based devices:

    http://www.atmel.com/arm/

    Atmel YouTube Channel:

    www.atmel.com/youtube

    Embedded Design Blog:

    www.atmelcorporation.wordpress.com

    Twitter:

    www.atmel.com/twitter

    LinkedIn:

    www.atmel.com/linkedin

    Facebook:

    www.atmel.com/facebook

    © 2013 Atmel Corporation. Vse pravice pridržane. Atmel®, Atmel logotip in njihove kombinacije AVR®, tinyAVR®, picoPower® ter drugi, so registrirane blagovne znamke ali blagovne znamke podjetja Atmel Corporation ali njegovih podružnic. ARM® je registrirana blagovna znamka podjetja ARM Ltd. Drugi izrazi in imena izdelkov so morda lahko blagovne znamke koga drugega.

    Atmel Corporation

    www.atmel.com

    Atmel mikrokontrolerja poganjata pametno ročno uro

    2013_SE209_12