0,00 €

V košarici ni izdelkov.

0,00 €

V košarici ni izdelkov.

More
    DomovRevijaNoviceIntegrirana vezja z regulacijo na primarni strani za napajalnike do 90 W

    Integrirana vezja z regulacijo na primarni strani za napajalnike do 90 W

    Podjetje Power Integrations, pionir PSR tehnologije napajalnikov, odpravlja potrebo po optično sklopljeni povratni vezavi pri aplikacijah za večje moči, ponuja minimalno porabo 30 mW, kadar deluje brez obremenitve in ima visok izkoristek v stanju pripravljenosti.

    Power Integrations, vodilni proizvajalec visokonapetostnih integriranih vezij za energetsko učinkovito pretvorbo energije, je predstavil LinkSwitch ™-HP, novo družino energetsko učinkovitih integriranih vezij za stikalne napajalnike, ki se napajajo neposredno iz omrežja in lahko prinesejo do 90 W izhodne moči z natančno regulacijo na primarni strani (PSR).

    V integriranih vezjih nove družine LinkSwitch-HP so za določanje količine energije, ki se prenaša s primarne na izolirano sekundarno stran, uporabljeni inovativni algoritmi za nadzor in lastnosti glavnega močnostnega transformatorja skupaj z izhodno diodo namesto klasične povratne vezave z optičnimi sklopniki. Ta metoda dramatično zmanjšuje potrebno število sestavnih delov, posledično pa seveda tudi vgradni prostor in stroške, medtem ko se zanesljivost poveča. PSR način regulacije se je začel množično uporabljati pred več kot enim desetletjem ravno s prihodom LinkSwitch linije integriranih vezij podjetja Power Integrations, sedaj pa je tako rekoč standard v mnogih aplikacijah z nizko porabo energije, kot so mobilni telefoni, polnilniki, vendar do sedaj niso imeli posebno natančnega nivoja konstantne napetosti, ki ga zahtevajo izdelki večjih moči. LinkSwitch-HP integrirana vezja imajo edinstveno multi-mode nadzorno arhitekturo, ki radikalno posodablja PSR tehniko krmiljenja, zaradi česar ga je mogoče uporabiti v aplikacijah napajalnikov vse od 9 do 90 W.

    Ali če povemo kar z besedami Douga Baileya, podpredsednika za trženje pri Power Integrations: “Power Integrations je prvi predstavil integrirano vezje s stikalno regulacijo na primarni strani stikalnega napajalnika, ki se priključi neposredno na omrežno napajanje in izdelki LinkSwitch v tem trenutku prekašajo vse konkurenčne PSR tehnologije pri aplikacijah z nizko porabo, od polnilnikov za mobilne naprave do LED osvetlitve in napajanja za razne aparate in celo pametne števce. LinkSwitch-HP integrirana vezja so razširila razpon moči napajalnikov s PSR tehnologijo vse do 90 W, kar je omogočilo oblikovalcem, da prednosti PSR tehnologije uporabijo tudi v takšnih aplikacijah, kot so polnilci tabličnih računalnikov, adapterji čitalnikov elektronskih knjig, LCD monitorji in televizorji ter vgrajeni napajalniki v različnih napravah. LinkSwitch-HP integrirana vezja zagotavljajo moč in zmogljivost, ki ni primerljiva z nobeno drugo PSR rešitvijo.”

    LinkSwitch-HP integrirana vezja samodejno izberejo ustrezen način krmiljenja glede na pogoje na dovodnem faznem vodniku in pogojev trenutne obremenitve za optimizacijo učinkovitosti pretvorbe in odziv na zahteve glede dinamike obremenitve, hkrati pa zmanjšuje valovitost izhodne napetosti in nivo šuma. Način delovanja z neprekinjenim prevajanjem (CCM- Continuous- conduction- mode) se odraža v nižjih RMS tokovih, kar omogoča večjo učinkovitost in manjšo odvajanje toplote, medtem ko delovna frekvenca polne obremenitve z 132 kHz, omogoča uporabo manjših močnostnih induktivnosti in LC filtrskih komponent. LinkSwitch-HP integrirana vezja se odlikujejo s porabo manj kot 30 mW pri 230 VAC in imajo izkoristek nad 50 odstotkov pri porabi 0,1 W, s čimer z lahkoto izpolnjujejo vse globalne predpise za energetsko učinkovitost, kot so ERP (IRE), ENERGY STAR® EPS V2.0 in EC Ecodesign Directive Tier 2 za zunanje napajalnike.

    LinkSwitch-HP integrirana vezja prav tako zmanjšujejo stroške in kompleksnost za doseganje kitajskega varnostnega standarda GB 4943.1-2011, ki predpisuje uporabo opozorilnih nalepk na napajalnikih, ki ne izpolnjujejo strogih predpisov glede plazečih tokov in minimalnih medsebojnih razdalj. Podoben je standardu UL 60950-2007 in naj bi začel veljati 1. decembra 2012. Oblikovalci morajo pri napajalnikih, ki se uporabljajo v opremi na nadmorskih višinah nad 2000 m, v bodoče pri načrtovanju napajalnikov razdaljo med primarnim in sekundarnim navitjem povečati za faktor 1,48 ali pa morajo izdelek opremiti z opozorilno nalepko.

    LinkSwitch-HP integrirana vezja imajo celovito zbirko zaščit, vključno z izbirnim nivojem omejitve toka, programabilno zakasnitev izklopa, brown-out, brown-in, prenapetostno, pretokovno in temperaturno zaščito. Vzorci integriranih vezij so že na voljo, redno proizvodnjo pa pričakujejo do konca avgusta 2012. LinkSwitch-HP vezja so na voljo v dveh različnih ohišjih: eSIP-7C in eDIP-12B, katerih cena se začne pri 0,42$ ob naročeni količini 10.000 kosov (LNK6763V). Na razpolago sta dve razvojni oziroma predstavitveni ploščici, ki ju lahko naročite: RDK-321, 17 W flyback pretvornik za LCD monitorje z dvojnim izhodom in RDK-313, 30 W 12 V adapter z enim izhodom za splošne namene.

    Power Integrations, LinkSwitch, EcoSmart in Power Integrations logotip so blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke podjetja Power Integrations. Vse ostale blagovne znamke so last njihovih lastnikov.

    Integrirana vezja z regulacijo na primarni strani za napajalnike do 90 W

    2012_SE203_22