0,00 €

V košarici ni izdelkov.

0,00 €

V košarici ni izdelkov.

More
    DomovRevijaNoviceIntel Education Tablet in Classmate spreminjajo izobraževanje

    Intel Education Tablet in Classmate spreminjajo izobraževanje

    Na tehnološkem dogodku BETT 2014 je Intel predstavil svoje celovite rešitve za učenje in poučevanje. Podjetje Intel Corporation je predstavilo inovativne referenčne naprave, zasnovane za izobraževanje v sodobnem interaktivnem učnem okolju. Novi tablični računalniki Intel Education Tablet in osebni računalniki Intel Classmate so del Intelovih rešitev za izobraževanje, med katerimi so naprave, programska oprema, vsebine, storitve in strokovno izobraževanje učiteljev, ki spreminjajo učenje in poučevanje ter prispevajo k večji uspešnosti učencev.

    Ključna dejstva:

    • Intel predstavil referenčne rešitve izobraževalnih tabličnih in osebnih računalnikov naslednje generacije, ki pritegnejo učence ter učiteljem zagotovijo prava orodja za uspešno poučevanje.
    • Tablični in osebni računalniki za izobraževanje vključujejo programsko opremo Intel Education Sofware ter nabor orodij za e-učenje z aplikacijo Kno. Zasnovani so za poglobljeno interakcijo z vsebinami, vključujejo aplikacije za raziskovanje in podatkovne analize ter z orodji za slikanje spodbujajo večjo ustvarjalnost.

    Slike niNove naprave s trpežnim oblikovanjem so prav tako opremljene z dvema dodatnima pripomočkoma: povečevalno lečo in toplotno sondo. Intelov celovit pristop temelji na izkušnjah pri delu z več kot 10 milijoni učencev in učiteljev v 100 državah. Nove naprave so enostavne za uporabo ter se ponašajo s trpežno zasnovo. Odporne so na padce z do 70 cm višine, vodo in prah ter so primerne za učenje kadarkoli in kjerkoli.

    »Vsi vodilni zaposleni na področju izobraževanja si močno prizadevajo spodbujati uspešnost učencev in vseživljenjsko izobraževanje,« je dejal John Galvin, podpredsednik skupine za prodajo in trženje pri podjetju Intel ter glavni direktor programa World Ahead Program, s katerim Intel zagotavlja širši dostop do tehnologije. »V podjetju Intel verjamemo, da je s pravo tehnologijo mogoče spreminjati svet. Zato se osredotočamo na razvoj orodij, ki pritegnejo učence. To nas vodi v prihodnost, kjer bo ljudem na voljo znanje, ki ga potrebujejo za ustvarjanje priložnosti in rast.«

    Tablični računalniki Intel Education Tablet uporabljajo operacijski sistem Android 4.2 in so zasnovani za otroke, kar pomeni, da imajo z gumo prevlečene robove naprave za bolj udobno uporabo, gumb za zagon, ki preprečuje nenameren vklop ali izklop naprave, ter pero, ki nudi pravo izkušnjo svinčnika. 10-palčni tablični računalniki, ki temeljijo na dvojedrnih procesorjih Intel Atom Z2520, imajo kamero na sprednji in zadnji strani naprave, imajo kot dodatno možnost na voljo povezave z omrežji 3G ter zagotavljajo povprečno 12-urno življenjsko dobo baterije, s čimer učencem omogočajo celodnevno učenje.

    Procesorji Intel Atom Z2520 delujejo s frekvenco 1,2 GHz ter vključujejo podporo za tehnologijo večnitnosti Intel Hyper-Threading Technology, ki podpira štiri istočasne aplikacijske niti in še dodatno izboljšuje skupno učinkovitost jeder Atom. Integrirana platforma vključuje tudi grafični pospeševalec Intel Graphics Media Accelerator z grafičnim jedrom za bogato tridimenzionalno grafiko, realistične igre ter strojno pospešeno predvajanje in kodiranje video posnetkov v polni visoki ločljivosti 1080p s hitrostjo 30 slik na sekundo. Vse te možnosti so v učnem okolju 21. stoletja nadvse uporabne.

    10-palčni osebni računalniki Intel Classmate temeljijo na procesorju Intel Celeron N2806 ter uporabljajo operacijski sistem Windows 8.1. Pozneje letos bosta predstavljeni tudi različici s sistemoma Windows 7 in Linux ter procesorjem Intel Celeron N2805. Naprava, ki je lahko opremljena tudi z zaslonom na dotik, ima vrtljivo kamero, ki učence spodbuja k ustvarjanju vsebin.

    Prenosni računalnik HP Classmate Notebook PC je prvi globalni komercialni izdelek, ki temelji na novi referenčni zasnovi osebnih računalnikov za izobraževanje. V Severni in Južni Ameriki, Evropi, na Bližnjem vzhodu ter v Afriki bo predvidoma na voljo še ta mesec, medtem ko bo v Aziji na voljo spomladi.

    »Prenosni računalniki HP Classmate Notebook učencem in učiteljem po vsem svetu zagotavljajo dostop do izobraževalnih orodij, vsebin ter aplikacij,« je povedal Gus Schmedlen, podpredsednik oddelka za osebne in tiskalniške sisteme za izobraževanje pri podjetju HP. »Skupaj s strokovnim razvojem ter HP-jevimi viri za načrtovanje razvoja tehnologij za izobraževanje lahko novi računalniki HP Classmate prispevajo k boljšim učnim, družbenim in gospodarskim rezultatom.«

    Novi tablični in osebni računalniki za izobraževanje v šolah vključujejo možnosti, kot sta povečevalna leča in sonda s toplotnim tipalom, ki jo je mogoče priključiti na napravo prek vhoda za mikrofon. Tako lahko učenci predmete spoznavajo na mikroskopski in makroskopski ravni ter merijo in analizirajo okoljske podatke. Nove možnosti učencem omogočajo, da znanstvene koncepte raziskujejo kjerkoli in ne samo v šolskih laboratorijih.

    Intelove rešitve za izobraževanje v šolah

    Novi Intelovi tablični in osebni računalniki so zmogljiva orodja za učenje, ki so del prilagodljivih in celovitih Intelovih rešitev za izobraževanje. Te rešitve vključujejo nabor naprav od tabličnih in prenosnih računalnikov do integriranih naprav. Intel prav tako nudi tudi programsko opremo, vsebine, storitve ter strokovno izobraževanje za učitelje, ki pri učencih spodbujajo večje zanimanje za učenje in prispevajo k njihovi večji uspešnosti. Intelov nabor programske opreme za izobraževanje nudi aplikacije za učenje izven učnega načrta, ki učence spodbujajo k poglobljeni interakciji z vsebinami. Ena od njih je aplikacija Kno (zdaj del Intelovih rešitev za izobraževanje), ki učencem in učiteljem zagotavlja dostop do globalne knjižnice z digitalnimi vsebinami in več kot 225.000 naslovi.

    Pri Intelu verjamejo, da lahko učitelji, vodstveni delavci in tehnološki strokovnjaki v šolah z uporabo tehnologije učence bolje pripravijo na uspeh skozi celo življenje. Intelove rešitve za izobraževanje temeljijo na več kot desetih letih sodelovanja v izobraževalnih okoljih, vpeljavah rešitev in raziskavah ter so zasnovane za podporo učiteljem pri spodbujanju učencev, šolam pri doseganju izobraževalne odličnosti in vodstvenim delavcem v šolstvu pri naprednejšem upravljanju. Z Intelovimi rešitvami za izobraževanje je več kot 10 milijonov učiteljev izboljšalo izobraževanje za več sto milijonov učencev v 100 državah.

    O podjetju Intel

    Intel (NASDAQ: INTC) je vodilno podjetje na področju računalniških inovacij. Podjetje oblikuje in izdeluje ključne tehnologije, ki služijo kot temelj za računalniške naprave po vsem svetu. Dodatne informacije o podjetju Intel so na voljo na naslovih newsroom.intel.com in blogs.intel.com.

    Intel, Intel Atom, Celeron in logotip podjetja Intel so blagovne znamke podjetja Intel Corporation v ZDA in drugih državah. * Druga imena in blagovne znamke so lahko last drugih.

    Intel Corporation

    Tel.: +420 222 090 304 (1)

    www.intel.com

    Intel Education Tablet in Classmate spreminjajo izobraževanje

    2014_SE218_8