0,00 €

V košarici ni izdelkov.

0,00 €

V košarici ni izdelkov.

More
    DomovRevijaNoviceIntel poenostavlja in pospešuje razvoj inovacij

    Intel poenostavlja in pospešuje razvoj inovacij

    Intel prikazal nove mobilne izdelke in pobude, s katerimi poenostavlja razvoj in pospešuje razvoj inovacij. Vodilni predstavniki podjetja Intel so razvijalcem in vodilnim predstavnikom panoge predstavili načrte za nove mobilne programske in strojne tehnologije. Nove tehnologije bodo zmanjšale kompleksnost razvoja in odprle nove priložnosti za inovacije in sodelovanje ter omogočile hitrejši razvoj novih izdelkov.

    Ključne lastnosti:

    • Intel je predstavil družino 22-nanometrskih večjedrnih sistemov na čipu za tablice, s tablicami kombinirane prenosnike in druge računalniške naprave, ki podpirajo operacijska sistema Windows in Android.
    • Podjetje je najavilo dostopnost četrte generacije procesorjev Intel Core vPro za poslovne računalnike, ki nudijo izboljšano upravljanje, strojno varnost, izboljšano storilnost in možnosti za sodelovanje.
    • Predstavljeni so bili prenosniki Chromebook, ki temeljijo na mikroarhitekturi Haswell, Intel pa je predstavil tudi nova orodja in optimizacije za operacijska sistema Android in Windows 8.1.
    • Rešitev za omrežja LTE s podporo za več omrežij je že na voljo in podjetje je predstavilo načrte za naslednjo generacijo modema LTE s podporo za združevanje nosilcev, višje hitrosti prenosa podatkov in podporo za TD-LTE.
    • 14-nanometrska platforma Broadwell je namenjena s tablicami kombiniranim prenosnikom brez ventilatorjev in drugim napravam.

    Predstavljene novosti vključujejo novo družino 22-nanometrskih večjedrnih sistemov na čipu za tablice, s tablicami kombinirane prenosnike, namizne računalnike in druge računalniške naprave. Prav tako je podjetje predstavilo nove prenosnike Chromebook, ki temeljijo na mikroarhitekturi Haswell, in najavilo dostopnost četrte generacije procesorjev Intel Core vPro za poslovne računalnike. Novosti so predstavili Doug Fisher, podpredsednik in generalni direktor skupine za programsko opremo in storitve, Hermann Eul, podpredsednik in generalni direktor skupine za mobilne tehnologije in komunikacije, ter Kirk Skaugen, višji podpredsednik in generalni direktor skupine za odjemalske osebne računalnike.

    Slike ni

    Predstavili so tudi nove možnosti Intelove platforme za storitve v oblaku, ki odgovarjajo na zahteve razvijalcev glede rešitev za zahtevna poslovna okolja in ponudnike storitev, ter nova programska orodja in možnosti na različnih operacijskih sistemih, kot so Android, Chrome in Windows.

    »Mobilnost postaja čedalje bolj osebna in prilagojena, zaradi česar Intel ustvarja nove storitve, uporabniške izkušnje in rešitve za končne in poslovne uporabnike,« je povedal Fisher. »Naša strategija je zagotoviti, da Intelova arhitektura zagotavlja najboljšo izkušnjo na vseh napravah in operacijskih sistemih, ne glede na njihovo ceno.«

    Doug Fisher, podpredsednik in generalni direktor skupine za programsko opremo in storitve

    Fisher je prikazal rastoče poslovne priložnosti, ki se razvijalcem odpirajo z različnimi ekosistemi, saj uporabniki zahtevajo dosledno izkušnjo na vseh svojih napravah. Najavil je nova programska orodja, tehnologije in pobude, ki bodo razvijalcem pomagale ustvarjati uporabniške izkušnje na več platformah.

    Kot primer je navedel programsko orodje Intel XDK NEW, ki je del Intelovega razvojnega okolja za HTML5. Ta razvijalcem pomaga ustvariti aplikacije v jeziku HTML5, ki jih je treba napisati le enkrat in delujejo na različnih napravah in operacijskih sistemih. Fisher je predstavil novo ponudbo prenosnikov Chromebook, ki temeljijo na mikroarhitekturi Haswell, med katerimi so novi modeli podjetij HP, Acer, ASUS in Toshiba. Prenosniki Chromebook so še en primer Intelove strategije zagotavljanja podpore za več operacijskih sistemov, ki najbolje delujejo na Intelovi arhitekturi, kar končnim uporabnikom zagotavlja več izbire pri odločanju za platformo.

    Fisher je najavil tudi, da bo Intel podprl 64-bitno jedro sistema Android. Razvijalci bodo tako imeli na voljo več kot 4 GB sistemskega pomnilnika, kar zagotavlja hitrejše delovanje aplikacij, omogoča nove konfiguracije pomnilnika in odpira pot videu z ločljivostjo Ultra-HD na mobilnih napravah.

    Slike ni

    Z internetom je povezanih čedalje več mobilnih naprav in za bogate uporabniške izkušnje je treba zagotoviti aplikacije in storitve. Platforma Intel Cloud Services razvijalcem pomaga izkoristiti te priložnosti in omogoča razvoj aplikacij in iger za poslovne in domače uporabnike.

    Fisher je prikazal, kako možnosti platforme Intel Cloud Services Platform z aplikacijskimi vmesniki in storitvami v oblaku pomagajo razvijalcem ustvariti robustne aplikacije na več platformah. Pokazal je razvoj storitve v oblaku za medpodjetniško poslovanje, pri čemer so razvijalci uporabili orodje Intel XDK NEW, aplikacijske vmesnike nedavno prevzetih podjetij Aepona in Mashery ter platformo Intel Cloud Services Platform.

    Fisher je ob zaključku predstavitve opozoril na storitev Intel Developer Zone (IDZ), ki razvijalcem zagotavlja enotno točko za programska orodja podjetja Intel, s katerimi lahko kar najbolj učinkovito razvijajo rešitve za različne naprave, platforme, operacijske sisteme in jezik HTML5.

    Hermann Eul, podpredsednik in generalni direktor skupine za mobilne tehnologije in komunikacije

    Tehnologija postaja čedalje bolj osebna in prisotna v vseh vidikih naših življenj. Eul je spregovoril o čedalje večjih pričakovanjih glede prilagajanja mobilnih naprav in njihove zmogljivosti. Opisal je, kako Intel za razvoj najboljših izdelkov v celoti izkorišča možnosti, ki jih odpirajo razvoj, arhitektura, vodilna tranzistorska tehnologija in napredne proizvodne možnosti.

    Eul je mikroarhitekturo Silvermont opisal kot izjemen inženirski dosežek. Dodal je, da prvi korak pri razvoju vrhunskega sistema na čipu predstavlja vrhunsko procesorsko jedro. Silvermont zagotavlja učinkovita jedra, ki lahko izjemno hitro prilagodijo porabo in zmogljivost ter tako odgovorijo na potrebe različnih trgov in naprav. Eul je ob tem najavil družino novih večjedrnih varčnih sistemov na čipu za tablične računalnike, s tablicami kombinirane prenosnike in druge računalniške naprave, ki bodo na trg predvidoma prispele v zadnjem četrtletju letošnjega leta, razvijajo pa jih podjetja Acer, ASUS, Dell, Lenovo in Toshiba.Slike ni

    Družina procesorjev Intel Atom Z3000 prinaša prve štirijedrne mobilne procesorje ter najvišjo zmogljivost za tablice in druge tanke mobilne naprave. Celoten sistem zagotavlja vrhunsko razmerje med zmogljivostjo, življenjsko dobo baterije in bogatimi možnostmi, pri čemer zagotavlja več kot 10 ur delovanja brez polnjenja. Naprave lahko obenem v stanju pripravljenosti z vzpostavljenimi internetnimi povezavami delujejo do tri tedne. Najnovejši sistemi na čipu Intelovim strankam zagotavljajo prilagodljivost, saj omogočajo strojne konfiguracije za operacijska sistema Windows 8 in Android. Tako lahko podjetja razvijajo številne naprave z različnimi cenami za raznovrstne potrebe poslovnih in domačih uporabnikov.