0,00 €

V košarici ni izdelkov.

0,00 €

V košarici ni izdelkov.

More
    DomovRevijaNoviceMELEXIS širi možnosti rešitev avtomobilske notranje osvetlitve

    MELEXIS širi možnosti rešitev avtomobilske notranje osvetlitve

    MELEXIS z novo generacijo LIN LED gonilnikov v enem čipu. Kompaktna in robustna integrirana vezja zagotavljajo robustne in zanesljive izdelke, ki prihranijo prostor in zmanjšajo število pasivnih komponent.

    Slike niMELEXIS je napovedal novo generacijo ultra kompaktnih rešitev za avtomobilske aplikacije osvetlitve v enem samem čipu. Nova, prek LIN (Local Interconnect Network) nastavljiva podrejena (slave) LED krmilna integrirana vezja zagotavljajo natančen nadzor nad RGB razsvetljavo, ki je potrebna za uporabniško prilagoditev notranjosti kabine, izboljšanje voznikove pozornosti in izboljšanje celotne izkušnje v vožnji.
    Enokanalni MLX81112 in dvokanalni MLX81115 sta popolnoma skladna z LIN 2.x in SAE J2602, zagotavljata robustno in zanesljivo rešitev LED gonilnikov z majhnim številom potrebnih komponent prek virov konstantnega toka. Visoka stopnja integracije pomeni, da lahko oblikovalci racionalizirajo vezje LIN RGB modul z združevanjem enega samega čipa z mešanimi signali in z manj kot polovico toliko dodatnih pasivnih komponent, kot bi jih potrebovali s konkurenčnimi rešitvami. To omogoča bistveno zmanjšanje potrebne površine za montažo elementov in omogoča, da se celotni sistem lahko izvede na enostranskem tiskanem vezju.

    Slike niObe novi vezji sta zgrajeni okrog 16-bitnega mikrokontrolerja, ki ima na razpolago 32K bajtov Flash pomnilnika s kodo za popravljanje napak. Dodatni pomnilniški viri so: 16K bajtov bralnega ROM pomnilnika (ki vsebuje vse potrebne RGB mešalne algoritme in LIN gonilnik), zraven pa še 2K bajtov RAM in 380 bajtov EEPROM pomnilnika. Druga vgrajena funkcionalnost je 10-bitni analogno-digitalni pretvornik (z vgrajenim pred-delilnikom), krmilnik LIN protokola, LIN oddajnik, štirje nastavljivi izhodi s konstantnim tokom in štirje 16-bitni PWM izhodi. Takt delovanja temelji na 24MHz RC oscilatorju, ki zagotavlja natančno merjenje časa, za upravljanje z napajanjem pa je dodan napetostni regulator.

    Nova MELEXIS RGB podrejena krmilnika zagotavljata dosledno učinkovitost osvetlitve kljub napetostnim nihanjem, temperaturnim vplivom in značilnostim posameznih LED. Obe vezji sta zelo robustni na področju EMC/ESD lastnosti, lahko sprejmeta širok razpon vhodne napetosti (od 6V do 18V) in imata v stanju pripravljenosti zelo nizek tok porabe (tipično 20µA). Operativno temperaturno območje je od -40 ° C do 125 ° C, vgrajena pa je tudi zaščita pred prekomerno temperaturo in obremenitvijo, kar sta še dodatna mehanizma, ki povečujeta zanesljivost. Na voljo so tudi zmogljivosti opazovanja temperature in stanja baterije. MLX81112 je na voljo v SOIC ohišju z osmimi priključki, medtem ko ima MLX81115 DFN ohišje z dvanajstimi priključki.
    “Bodisi z namenom pokazati čisto svoj slog, za povečanje varnosti ali le kot eno izmed možnosti prilagoditve voznikovega okolja, je osvetlitev današnjim voznikom avtomobilov vse bolj pomembna značilnost,” pravi Michael Bender, direktor linije produktov za uporabo v avtomobilskem omrežju pri podjetju MELEXIS. “MELEXIS ostaja še naprej vodilno podjetje na področju rešitev z mešanimi signali za avtomobilske aplikacije, ki ponujajo integrirano LIN podrejeno rešitev v enem samem čipu za načrtovanje notranje osvetlitve. S to najnovejšo generacijo integriranih vezij lahko pomagamo oblikovalcem v smislu nadaljnjega zmanjšanja potrebnega prostora za tiskano vezje, zmanjšanja števila komponent in seveda zmanjšanja celotnih stroškov, ob tem pa se za proizvajalce vozil odpirajo večje možnosti s prednostmi, ki jih prinašajo svetlobne rešitve na osnovi LIN notranje osvetlitve.

    MELEXIS širi možnosti rešitev avtomobilske notranje osvetlitve

    Melexis

    www.melexis.com

    2017_SE250_7