0,00 €

V košarici ni izdelkov.

0,00 €

V košarici ni izdelkov.

More
    DomovRevijaNoviceMikrokontrolerji z osmimi priključki dajejo enostavnim aplikacijam 32-bitne zmogljivosti

    Mikrokontrolerji z osmimi priključki dajejo enostavnim aplikacijam 32-bitne zmogljivosti

    Svet elektronike colorSTM32 mikrokontrolerji (MCU) podjetja STMicroelectronics so zdaj na voljo v ohišju z osmimi priključki, ki omogoča preprostim ugnezdenim projektom 32-bitno zmogljivost in prilagodljivost v kompaktni in stroškovno učinkoviti obliki. Štirje novi čipi STM32G0 zagotavljajo kombinacijo 8-polne ekonomičnosti s 64MHz procesnim jedrom ARM Cortex-M0 +.

    Ta kombinacija zagotavlja hitrost izvajanja operacij 59 DMIPS, do 8Kbajtov RAM delovnega pomnilnika in 32Kbyte Flash programskega pomnilnika vgrajenih v čipu ter visoko zmogljive periferne naprave, vključno z ADC, ki ima hitrost vzorčenja 2,5Msps, časovnikom visoke ločljivosti in hitrim SPI.

    S prilagodljivim preklapljanjem vhodno-izhodnih priključkov in notranjimi funkcijami mikrokontrolerja lahko oblikovalci nadgradijo funkcionalnost končnega izdelka brez stroškov zaradi potrebe po dodatnem prostoru na tiskanem vezju ali zaradi večjega stroška zaradi povečanja spiska vgrajenih komponent. Visoka stabilnost notranjega oscilatorja, ki je natančen do ± 1% v širokem temperaturnem in napetostnem območju, pa odpravlja potrebo po zunanjih komponentah za takt.

    Prednosti preizkušenih lastnosti družine mikrokontrolerjev STM32 z nizko porabo so prevzeli tudi 8-polni čipi STM32G0 v energetsko ozaveščenih aplikacijah, kjer so ključni dejavniki omejitve kapacitete akumulatorja, zakonodaja o načrtovanju okolju prijaznih izdelkov ali tržna pričakovanja, kot je na primer ocena porabe energije neke naprave.

    Novi mikrokontrolerji hkrati tudi olajšajo prilagodljivost in možnost širitve v prihodnosti s funkcijami, ki so na voljo v seriji STM32G0 in ki ponuja ohišja z do 100 priključki,  do 512 Kbajtov programskega Flash pomnilnika, dodatne visoko zmogljive analogne periferne naprave in funkcije kibernetske zaščite.

    Novi mikrokontrolerji STM32G0 z osmimi priključki so zdaj že na voljo v 6 mm x 4,9 mm velikem SO8N ohišju, cena za kos na primer STM32G030J6 pa je pri naročilu 1000 kosov 0,31 $. Razvojni komplet za nove 8-polne mikrokontrolerje Discovery STM32G0316-DISCO je na voljo za 9,90 $, razvijalcem pa ob ugodni ceni olajša in pospeši čas razvoja.

    V enakem SO8N ohišju so na voljo tudi mikrokontrolerji STM32G031J6, STM32G031J4 in STM32G041J6 Access Line, ki ponujajo dodatne funkcije, vključno s strojnim pospeševanjem AES, varnim pomnilniškim prostorom, ki omogoča varen zagon ali posodobitev vdelane programske opreme, dodatne časovnike in 96-bitni enolični ID čipa.

    Vir: https://www.electronicspecifier.com/products/micros/eight-pin-mcus-bring-32-bit-mcu-possibilities-to-simple-applications

    Avtor: Alex Lynn