0,00 €

V košarici ni izdelkov.

0,00 €

V košarici ni izdelkov.

More
    DomovRevijaNova številkaNovi integrirani napajalni moduli EliteSiC (PIM)

    Novi integrirani napajalni moduli EliteSiC (PIM)

    ONSEMI

    Omogočajo manjše in lažje platforme za hitro polnjenje z dvosmernim polnjenjem.

    Onsemi je objavil razpoložljivost devetih novih integriranih modulov EliteSiC Power Integrated Modules (PIM), ki omogočajo dvosmerno polnjenje za zelo hitre polnilnice enosmernega toka za električna vozila (EV) in sisteme za shranjevanje energije (ESS).

    Rešitve na osnovi silicijevega karbida bodo z večjo učinkovitostjo in preprostejšimi mehanizmi hlajenja, ki lahko zmanjšajo velikost do 40 % in težo do 52 % v primerjavi s tradicionalnimi IGBT rešitvami na osnovi silicija, bistveno izboljšale stroške sistema. S kompaktnejšimi in lažjimi polnilnimi platformami bodo imeli razvijalci na voljo vse ključne gradnike, ki so potrebni za hitro uvedbo zanesljivega, učinkovitega in razširljivega omrežja hitrih polnilnic enosmernega toka, ki lahko baterije električnih vozil napolnijo do 80 % že v 15 minutah.

    Po podatkih študije J.D. Power 2023 Electric Vehicle Consideration Study skoraj polovica ameriških potrošnikov navaja, da je razlog da ne kupijo električnega vozila, dostop do polnjenja in možnost hitrega polnjenja, s čemer bi bila izkušnja vožnje tako preprosta in nemotena kot pri tradicionalnem vozilu z motorjem z notranjim izgorevanjem. V ZDA se mora razpoložljivost polnilnic za električna vozila do leta 2025 povečati štirikrat, do konca desetletja pa osemkrat, da bi zadostili povpraševanju in voznikom zagotovili enakopraven dostop do javnih polnilnic.

    To hitro naraščanje povpraševanja po električni energiji pa bo močno obremenilo sedanja električna omrežja in jih lahko preobremenilo. Za ublažitev te težave je dvosmerno polnjenje postalo ključna rešitev za uvedbo sistema vozila v omrežje (angl. vehicle-to-grid), ki omogoča tako redno polnjenje baterij, kot tudi možnost uporabe električnega vozila kot sistema za shranjevanje energije za napajanje vašega doma, kadar je to potrebno.

    Ta rešitev omogoča vzpostavitev omrežja za hitro polnjenje z enosmernim tokom in sistemov za prenos energije iz vozila v omrežje, saj omogoča hitrejše polnjenje vozila kot druge metode, ki trajajo več ur ali celo dni.

    Kako deluje?
    Podjetje onsemi ponuja najobsežnejši portfelj PIM za ključne topologije na trgu. To razvijalcem omogoča prilagodljivost pri izbiri pravega PIM za stopnje pretvorbe energije v aplikacijah za hitro polnjenje z enosmernim tokom ali v sistemih za shranjevanje energije. Za pospešitev cikla načrtovanja bodo razvijalcem na voljo tudi napredni modeli za simulacijo linearnih električnih vezij (PLECS) prek njihovega samopostrežnega generatorja modelov PLECS in simulacija aplikacij s simulatorjem Elite Power Simulator.
    Podjetje onsemi za vsak modul uporablja matriko z iste rezine, da bi zagotovilo večjo doslednost in zanesljivost, tako da oblikovalcem ni treba uporabljati diskretnih elementov različnih dobaviteljev, kar lahko privede do različnih rezultatov delovanja. Poleg zanesljivosti ta portfelj modulov ponuja naslednje prednosti:
    Uporablja tehnologijo Gen3 M3S SiC MOSFET, ki zagotavlja najnižje stikalne izgube in najvišjo učinkovitost v industriji
    Podpira ključne topologije, kot so večnivojska nevtralna točka tipa T (TNPC), polmostične in polnomostične topologije
    Podpira razširljivo izhodno moč od 25 kW do 100 kW, kar omogoča več platform za hitro polnjenje z enosmernim tokom in sistemov za shranjevanje energije, vključno z dvosmernim polnjenjem.
    Standardni industrijski ohišji F1 in F2 z možnostjo vnaprej nanesenega materiala za toplotni vmesnik (TIM) in „press fit“ priključki.
    Omogoča optimalno toplotno upravljanje in preprečuje okvare sistema zaradi pregrevanja.
    Celotni SiC moduli zagotavljajo varčevanje z energijo, saj zmanjšujejo izgube energije, kar neposredno vpliva na prihranke pri stroških in energiji.
    Moduli nudijo večjo robustnost in zanesljivost, ki zagotavljata dosledno delovanje.

    O podjetju onsemi
    onsemi (Nasdaq: ON) spodbuja revolucionarne inovacije, ki pomagajo graditi boljšo prihodnost. S poudarkom na avtomobilskih in industrijskih končnih trgih podjetje pospešuje spremembe na področju megatrendov, kot so elektrifikacija in varnost vozil, trajnostna energetska omrežja, industrijska avtomatizacija ter infrastruktura 5G in oblak.

    Podjetje onsemi ponuja zelo diferenciran in inovativen portfelj izdelkov, ki zagotavlja inteligentne tehnologije za napajanje in zaznavanje, ki rešujejo najzahtevnejše svetovne izzive in so vodilni pri ustvarjanju varnejšega, čistejšega in pametnejšega sveta. onsemi je priznan kot podjetje Fortune 500® ter vključen v indeks Nasdaq-100® in indeks S&P 500®. Več informacij o podjetju onsemi najdete na spletni strani www.onsemi.com.

    Slike: vir onsemi

    https://www.onsemi.com