0,00 €

V koŔarici ni izdelkov.

0,00 €

V koŔarici ni izdelkov.

More
    DomovRevijaNova Å”tevilkaNovi integrirani pogoni motorjev dsPICĀ® DSC

    Novi integrirani pogoni motorjev dsPICĀ® DSC

    Microchip Technology Inc.

    Microchip predstavlja nove integrirane pogone motorjev dsPICĀ® DSC, ki združujejo krmilnike, gonilnike vrat in komunikacije v eno samo napravo.

    Ustrezen ekosistem podpornih orodij bo pomagal poenostaviti razvoj sistemov za krmiljenje motorjev in pospeÅ”iti čas, potreben za vstop na trg. Podjetje Microchip Technology (Nasdaq: MCHP) je za izvajanje učinkovitih ugnezdenih sistemov za krmiljenje motorjev v realnem času v aplikacijah z omejenim prostorom predstavilo novo družino dsPICĀ® integriranih gonilnikov motorjev na osnovi digitalnega signalnega krmilnika (DSC) [1]. Te naprave vključujejo digitalni signalni krmilnik dsPIC33 (DSC), trifazni gonilnik vrat za MOSFET-e in izbirni LIN ali CAN FD oddajnik, vse v enem ohiÅ”ju. Pomembna prednost te integracije je zmanjÅ”anje Å”tevila komponent v zasnovi sistema za krmiljenje motorjev, manjÅ”e dimenzije ploŔče s tiskanim vezjem (TIV) in manjÅ”a zapletenost. Naprave so podprte z razvojnimi ploŔčami, referenčnimi projekti, aplikacijskimi napotki in Microchip-ovim programskim razvojnim paketom za krmiljenje, usmerjeno v polje (FOC), motorBenchĀ® Development Suite V2.45 [2]. ā€žAvtomobilski, potroÅ”niÅ”ki in industrijski modeli se razvijajo ter zahtevajo večjo zmogljivost in manjÅ”o povrÅ”ino. Ta pričakovanja so pogosto povezana z viÅ”jimi stroÅ”ki in večjimi dimenzijami,ā€œ je dejal Joe Thomsen, podpredsednik poslovne enote Microchip-ovih digitalnih signalnih krmilnikov. ā€žZ integracijo več funkcij naprave v enem čipu lahko integrirani motorni gonilniki dsPIC DSC zmanjÅ”ajo stroÅ”ke na ravni sistema in prostor na ploŔči.ā€œ

    Vgrajene naprave za gonilnik motorja se lahko napajajo z enim samim napajalnikom do 29 V (delovanje) in 40 V (prehodno). Notranji 3,3-voltni regulator napetosti z nizkim padcem (LDO) napaja napravo dsPIC DSC, zaradi česar ni potreben zunanji LDO za napajanje naprave. Integrirani gonilniki motorjev dsPIC DSC, ki delujejo med 70 in 100 MHz, zagotavljajo visoko zmogljivost procesorja in lahko podpirajo učinkovito uvajanje FOC algoritmov in drugih naprednih algoritmov za krmiljenje motorjev. Če želite izvedeti več o Microchipovem naraŔčajočem naboru integriranih gonilnikov motorjev, obiŔčite spletno stran dsPIC DSC-Based integrated motor drivers [3].

    Razvojna orodja
    Obsežen ekosistem orodij za razvoj programske in strojne opreme za krmiljenje motorjev omogoča hitrejÅ”i in enostavnejÅ”i postopek načrtovanja, kar skrajÅ”a čas, ki ga ima stranka na voljo za vstop na trg.ĖdsPIC33CK Motor Control Starter Kit (MCSK) [4] in MCLV-48V-300W [5] sta dve novi razvojni ploŔči za integrirane motorne gonilnike na osnovi dsPIC33, ki zagotavljata hitre prototipne reÅ”itve s prilagodljivimi možnostmi upravljanja. MCSK vključuje dsPIC33CK razvojno ploŔčo za nizkonapetostno krmiljenje motorjev, 24-voltni trifazni BLDC motor, AC/DC adapter, USB kabel in drugo dodatno opremo. Ta cenovno ugoden komplet omogoča hitro izdelavo prototipov aplikacij za krmiljenje motorjev, ki delujejo med 12 in 48 VDC z do 10 A trajnega toka. Razvojna ploŔča MCLV-48V-300W omogoča hitro izdelavo prototipov trifaznih sinhronskih motorjev s trajnimi magneti, ki delujejo med 12 in 48 VDC in lahko zagotavljajo do 25 A RMS trajnega toka na fazo. Ta inverterska ploŔča uvaja nov modularni koncept, pri katerem se v ploŔčo vstavi ločen dual-in-line modul (DIM), da se konfigurira za določen dsPIC DSC ali MCU. MotorBench Development Suite je brezplačno orodje za razvoj programske opreme z grafičnim vmesnikom za FOC, ki natančno meri kritične parametre motorja, samodejno nastavlja povratno krmiljenje in ustvarja izvorno kodo z uporabo aplikacijskega okvira za krmiljenje motorja (MCAF). NajnovejÅ”a različica, v2.45, vključuje novo zmogljivo funkcijo, imenovano ničelna hitrost/najviÅ”ji navor (ZS/MT), ki načrtovalcem omogoča, da odpravijo Hall ali magnetne senzorje in hkrati povečajo izhodni navor motorja, od zagona in pri nizkih hitrostih. Ta funkcija se lahko uporablja v črpalkah, električnih orodjih, e-mobilnosti in Å”tevilnih drugih aplikacijah.

    MPLABĀ® Discover [6] zdaj vsebuje Å”tevilne modele dsPIC DSC, ki temeljijo na MATLABĀ® SimulinkĀ® in podpirajo različne algoritme za krmiljenje motorjev in razvojne ploŔče. Podjetje Microchip ponuja tudi brezplačne bloke naprav za Simulink, ki jih je mogoče uporabiti za ustvarjanje optimizirane kode iz modelov za dsPIC DSC in druge MCU-je podjetja Microchip. Vedno več referenčnih zasnov za krmiljenje motorjev, ki temeljijo na dsPIC DSC [7], zdaj vključuje avtomobilski ventilator, nizkonapetostni stropni ventilator in krmilnik propelerja za drone. Te referenčne zasnove skrajÅ”ujejo čas do prihoda na trg, saj zagotavljajo proizvodno pripravljene reÅ”itve za različne aplikacije krmiljenja motorjev. Običajno datoteke za načrtovanje ploŔče vključujejo sheme in kosovnico, uporabniÅ”ki priročnik ploŔče in izvorno kodo za krmiljenje motorjev, ki so na voljo za prenos.

    Cene in razpoložljivost
    Za dodatne informacije in nakup se obrnite na Microchipovega prodajnega zastopnika, pooblaŔčenega svetovnega distributerja ali obiŔčite Microchipovo spletno mesto za nabavo in storitve za stranke, www.microchipdirect.com.

    Viri:
    1: https://tinyurl.com/udm4b6zt
    2: https://tinyurl.com/25we9bpe
    3: https://tinyurl.com/yc3mjfky
    4: https://tinyurl.com/ywwn7pcw
    5: https://tinyurl.com/5dkdnsed
    6: https://tinyurl.com/3x3rw38j
    7: https://tinyurl.com/y2estcz6

    https://www.microchip.com