0,00 €

V košarici ni izdelkov.

0,00 €

V košarici ni izdelkov.

More
    DomovRevijaNoviceOmron je naredil najmanjši seizmični senzor na svetu

    Omron je naredil najmanjši seizmični senzor na svetu

    omron

    Podjetje Omron Electronic Components Europe je najavil dobavljivost seizmičnega senzorja, ki naj bi bil najmanjši na svetu in naj bi služil kot prožilo v potencialno nevarnih sistemih in sistemih, ki se hitro okvarijo v primerih potresa.

    Slike niSenzor je grajen za uporabo v naraščajočem številu avtonomnih IoT sistemov. Omronov D7S omogoča visoko natančnost meritve spektralne gostote, s tem pa omogoča dušenje impulznega vibracijskega šuma in tako se odziva na dejanske seizmične aktivnosti. Kljub svoji kompaktni velikosti D7S vsebuje svoj interni spomin in I2C vmesnik s čemer mu je omogočena direktna vgradnja v IoT vezja. Potencialna uporaba vključuje pametne merilnike električne energije, merilnike plina, brezžične senzorje, industrijske nadzorne sisteme, panele v elektrodistribuciji, sistemih za preprečitev ognja, beli tehniki kot so grelniki in plinski štedilniki, kemične tovarne, hitre železnine, mostovi, tuneli, ceste in še več.

    Kot je povedal Fabrizio Petris, Senior Business Development Manager podjetja Omron Electronic Components, so potresi ekstremno pogost pojav preko celega sveta. »V poprečju 50 potresov strese Zemljo vsak dan, ali 20.000 vsako leto. Veliko jih je takih, ki jih ne opazimo, nekateri so pa katastrofalni. Ne moremo vedo predvideti kdaj bo katastrofa udarila. Z uporabo novega senzorja podjetja Omron lahko načrtovalci naredijo sisteme bolj varne in minimizirajo tveganje sekundarne škode po potresu z varnim izklopom in ustavitvijo nevarnih naprav. Senzor lahko tudi pomaga določiti škodo z kartiranjem seizmične intenzivnosti in s tem omogoča informacijo o zrušenih stavbah.«

    Ključna lastnost senzorja je njegova možnost, da loči med dejansko seizmično aktivnostjo, ki je posledica potresa od drugih virov tresenja. Ko strese potres, D7S uporablja Omronovo unikatni algoritem za izračun vrednosti spektralne intenzitete, s katerim loči med seizmično aktivnostjo od drugih premikanj. Senzor vključuje 3-osni merilnik pospeška in na podlagi meritev izračuna vrednost spektralne intenzitete s čemer določi tudi magnitudo potresa.

    D7S je zelo kompakten SMD modul z dimenzijami 9,8 x 10,9mm zaradi česar ga enostavno dodamo kateremu koli sistemu. Nizka poraba, samo 90 mikroA v režimu spanja in 300 mikroA med delovanjem, omogoča da D7S vgradite v baterijsko napajane sisteme.

    Omron je naredil najmanjši seizmični senzor na svetu

    www.components.omron.eu

    2017_SE252_7

    Prejšnji članek
    Naslednji članek