0,00 €

V košarici ni izdelkov.

0,00 €

V košarici ni izdelkov.

More
    DomovRevijaNoviceTriosni senzor pospeška in žiroskop v istem ohišju

    Triosni senzor pospeška in žiroskop v istem ohišju

    Celovita 6DoF senzorska rešitev za mobilne naprave zabavne elektronike. Programska oprema prilagojena IMU platformi je že na voljo. V industriji zabavne elektronike se pojavljajo različni trendi, zato je Bosch Sensortec integriral dva triosna MEMS senzorja v istem ohišju. S to kombinacijo senzorja pospeška in žiroskopa je BMI055 najmanjša inertna merilna enota na trgu.

    Slike niBMI055 je zasnovan tako, da izpolnjuje zahteve naprednih aplikacij zabavne elektronike s šestimi stopnjami svobode (6DoF), kot so igralne konzole ali igralne aplikacije na pametnih telefonih in tabličnih računalnikih.

    Oblikovalci lahko izkoristijo prednosti celovite rešitve za 6DoF aplikacije, v katerih so vsi elementi (senzor pospeška, žiroskop in programska oprema) v enem kos. BMI055 je na voljo v LGA 3,0 x 4,5 x 0,95 mm ohišju, kar je najmanjši tloris na trgu doslej. S svojo visoko stopnjo integracije BMI055 zmanjša število in ceno vgrajenega materiala (BOM) ter omogoča hitrejši razvoj novih izdelkov. Manjše število sestavnih delov pa poleg tega poenostavlja tudi montažo.

    Natančno merjenje, prilagodljive možnosti oblikovanja

    Slike niTo vezje s 16 bitno ločljivostjo žiroskopa in 12 bitno ločljivostjo pri merjenju pospeška, v kombinaciji z odličnim razmerjem signal / šum, omogoča natančne in zanesljive rezultate meritev. Za večjo fleksibilnost načrtovanja je merilno območje senzorjev programabilno – od +/- 125°/s do +/- 2000°/s za žiroskop in +/- 2 g do +/- 16 g za pospešek. Slednji ima tudi nizko vrednost g odmika od ničle in zanaša tipično le 70 mili-g. I2C in SPI digitalna vmesnika ponujata vsestranske možnosti komuniciranja. BMI055 vezja se odlikujejo tudi z zelo nizko porabo energije, zato so idealna za uporabo v napravah široke potrošnje z baterijskim napajanjem.

    Skupaj z vezjem BMI055 ponuja Bosch Sensortec tudi programsko rešitev po meri, ki združuje podatke o meritvah z obeh tipal, s čimer zagotavljala optimizirane nize podatkov za uporabo v različnih ciljnih aplikacijah. V kombinaciji z dodatnim geomagnetnim senzorjem programska oprema omogoča tudi razvoj 9DoF aplikacij.

    Vodilno svetovno oblikovanje in proizvodnjo sposobnosti

    Slike niBMI055 inertna merilna enota temelji na preizkušeni Bosch Sensortec tehnologiji MEMS senzorjev, ki je rezultat 15-letnih izkušenj na področju razvoja žiroskopov. BMI055 pomeni novo širitev spektra izdelkov Bosch Sensortec naprednih MEMS tipal. Podjetje ima na tem področju v rokah vse pomembne člene, vključno z lastnim znanjem na področju prefinjene tehnologije MEMS senzorjev, ogromno proizvodnih izkušenj in strokovnega znanja v zvezi s programsko opremo. Za stranko to pomeni možnost naprednega razvoja kakovostnih izdelkov in odlične zmogljivosti, kar sta odločilna dejavnika na današnjih zahtevnih trgih.

    O podjetju

    Bosch Sensortec GmbH je v celoti last družbe Robert Bosch GmbH. Razvija in trži mikromehanske senzorje za potrošniško elektroniko, mobilne telefone, varnostne sisteme, industrijsko tehnologijo in logistiko. Paleta njihovih izdelkov vključuje triosne geomagnetne senzorje in senzorje pospeška, triosne žiroskope, senzorje atmosferskega tlaka in celovito ponudbo programske opreme za različne aplikacije. Že od svoje ustanovitve leta 2005 je na svojem področju Bosch Sensortec vodilno podjetje na trgu. Skupina Bosch je največji svetovni dobavitelj MEMS senzorjev in je od leta 1998 do danes prodal več kot 2 milijardi MEMS senzorjev.

    Triosni senzor pospeška in žiroskop v istem ohišju

    2012_SE199_7

    Prejšnji članek
    Naslednji članek