0,00 €

V košarici ni izdelkov.

0,00 €

V košarici ni izdelkov.

More
    DomovRevijaNoviceVal inovacij na sejmu productronica

    Val inovacij na sejmu productronica

    Productronica je za LPKF pomembna sejemska prireditev. Letos še toliko bolj, saj bo to podjetje, ki je specialist na področju obdelave mikromaterialov, na tem dogodku predstavilo nove naprave in postopke.

    »Skoraj 20 odstotkov zaposlenih v koncernu LPKF dela na področju raziskav in razvoja. To nam zagotavlja tehnološko vodstvo v panogi ter širi nabor proizvodov,« o prodorni tržni strategiji tega nemškega koncerna pove izvršni direktor, dr. Ingo Bretthauer. Na letošnji productronici, ki bo potekala od 12. do 15. novembra v Münchnu v Nemčiji, bo LPKF predstavil nove proizvode iz različnih poslovnih področij.

    LPKF predstavlja nove naprave v hali B2 na razstavnem prostoru št. 105

    Sejem PRODUCTRONICA

    Slike ni

    LPKF ProtoMat D104

    Novi ProtoMat D104 je dokaz spektakularnega razvoja. ProtoMat-i so rezkalniki tiskanih vezij, ki delujejo po načelu odstranjevanja odvečnega bakra okrog prevodnih vezi. Sposobni so avtomatsko menjati orodja, izrezovati vezja in vrtati povezovalne luknje. Novi ProtoMat D 104 je nadgrajen s specialnim dodatnim orodjem – z laserskim virom, ki močno razširja nabor materialov za obdelavo in omogoča strukturiranje do ultranatančne gostote. Glede na vrsto izbranega materiala, lahko laser strukturira do gostote 100 mikronov (50 mikronov vezica / 50 mikronov izolacija) – in to kar v vašem razvojnem laboratoriju! Prav tako to lasersko orodje brez težav obdeluje tudi keramiko.

    Glede na to, da se laser uporablja za obdelavo občutljivih ter zelo natančnih struktur, lahko trdimo, da ProtoMat D104 združuje preciznost laserja ter mehanske zmogljivosti napredne rezkalno-vrtalne naprave. Namenjen je za uporabo v naprednih in zahtevnih razvojnih okoljih ter laboratorijih.Slike niSlike ni

    LDS prototyping

    Vezja na tridimenzionalnih nosilcih so v zadnjih letih pridobila na pomenu in odprla številne možnosti za nove proizvode. Predvsem na področju izdelave anten se je njihov tržni delež opazno povišal. Vezja na 3D plastičnih komponentah je zdaj moč najti v avtomobilski industriji, medicini ter v LED tehnologiji. Neposredno lasersko strukturiranje (LDS, ang. »laser direct structuring«) v tej zgodbi o uspehu igra največjo vlogo.

    Izdelava prototipov te vrste tiskanih vezij, namenjenih testiranju delovanja ter poskusom namestitve v napravo, je do sedaj predstavljala največjo oviro. Vzela je namreč veliko časa, poleg tega pa je predstavljala tudi precejšnji finančni zalogaj. LPKF zdaj ponuja konsistenten postopek ter z njim povezane naprave, ki, ob idealnih pogojih, omogočajo izdelavo prototipov vezij po načelu LDS v enem samem dnevu.

    Za izdelavo osnovne komponente te vrste zadostuje že standarden 3D tiskalnik. LDS prevleko dosežemo s pomočjo posebne dvokomponentne barve. Na productronici LPKF prvič predstavlja proizvod ProtoPaint LDS v pločevinki s sprejem – ta bo nadomestila predhodno metodo, pri kateri se je uporabljala lakirna pištola. Prednost te nove rešitve je v tem, da za nanos LDS prevleke sedaj zadostuje že en temeljit premaz. Do sedaj so bili namreč potrebni trije ali celo štirje premazi.Slike ni

    Aktivacija komponente se izvrši s pomočjo novega ProtoLaserja 3D. Ta ima veliko, po višini nastavljivo, delovno površino in lasersko optiko podobno tisti uporabljeni v sistemih za proizvodnjo. Zahvaljujoč temu ProtoLaser 3D izdeluje 3D prototipe primerljive s serijsko izdelanimi vezji te vrste in se odlično odreže pri optimizaciji procesov. Ta novi laserski sistem temelji na preizkušenem konceptu ProtoLaserjev. Pri njih je delovna komora nameščena v kompaktno ohišje, ločeno od vplivov vibracij ali drugih motenj.

    Tretji korak izdelave prototipov s pomočjo neposrednega laserskega strukturiranja predstavlja pokovinjanje: LPKF ProtoPlate LDS je sestavljen iz ergonomično zasnovanega ohišja z vso potrebno tehnologijo. Set kemikalij in potrošnega materiala, ki se uporabljajo v postopku, ProtoPlate CU, je dobavljiv ločeno.

    V ProtoPlate sistemu najprej nastavimo metalizacijsko kopel na procesno temperaturo in nato dodamo predhodno doziran aktivator. Strukturirane komponente potopimo v pripravljeno kopel. Na strukturiran del komponente se naloži plast bakra debeline med 3 in 15 µm, odvisno od trajanja kopeli. Za izvedbo tega postopka ne potrebujemo predhodnega znanja kemije.

    MicroLine 2000 linijaSlike ni

    Pri liniji laserskih sistemov MicroLine 2000 se ni spremenil le zunanji izgled, temveč tudi notranjost. LPKF z njo predstavlja novo generacijo laserskih sistemov za obdelavo opremljenih, neopremljenih, trdnih ter fleksibilnih tiskanih vezij. Ti laserski sistemi so dobavljivi z različnimi laserskimi močmi. Hitrejša prepoznava referenčnih točk in optimizirana dinamika jamčita hitrejši postopek obdelave. Napredna programska oprema olajšuje nastavitve proizvodnih postopkov, kjer je prisotna velika raznolikost.Slike ni

    Povsem nov laserski sistem, LPKF MicroLine 2820 SI, je zmožen delovanja v liniji, zahvaljujoč SMEMA uporabniškem vmesniku pa ga je mogoče integrirati neposredno v proizvodno linijo.

    Specialisti za aplikacije na licu mesta

    Prvič bodo na productronici prisotni tudi specialisti za aplikacije s področja laserskega varjenja plastike. S pomočjo primerov iz avtomobilske industrije bodo prikazali, kako v plastičnih ohišjih popraviti tiskana vezja brez mehanskih obremenitev materiala in jih zatem z gotovostjo zaščititi pred vplivi iz okolja.

    Vse LPKF naprave bodo predstavljene na glavnem razstavnem prostoru št. 105 v hali B2. Na razstavnem prostoru Essemtec v hali 3 št. 341 bo na ogled postavljen LPKF Fusion3D 1100, sistem za lasersko strukturiranje v povezavi z avtomatskim 3D opremljanjem.

    O podjetju LPKF

    LPKF izdeluje naprave in laserske sisteme za uporabo v proizvodnji elektronike, medicinski tehnologiji, avtomobilskem sektorju ter proizvodnji sončnih celic. Okoli 20 odstotkov zaposlenih v podjetju dela na področju raziskav in razvoja.

    Val inovacij na sejmu productronica

    www.lpkf.si

    2013_SE213_62