0,00 €

V košarici ni izdelkov.

0,00 €

V košarici ni izdelkov.

More
    DomovRevijaNovice16.384 LED-ic za revolucijo v avtomobilski razsvetljavi

    16.384 LED-ic za revolucijo v avtomobilski razsvetljavi

    Nichia in Infineon predstavljata prvo matrično rešitev mikrosvetlobnih LED-ic visoke ločljivosti v industriji.

    Nichia

    V zadnjih letih se je tehnologija avtomobilske LED osvetlitve hitro razvijala, saj proizvajalci vozil z njo povečujejo udobje in varnost vožnje. V zvezi s tem je matrična LED tehnologija za prilagodljiv dolg svetlobni pramen postala pomembna funkcija žarometov za selektivno osvetlitev ceste.

    Pred tremi leti sta družbi Nichia Corporation in Infineon Technologies AG (FSE: IFX / OTCQX: IFNNY) napovedali skupni razvoj svetlobnega telesa visoke ločljivosti (HD) z več kot 16.000 mikrosvetlobnimi LED-icami za uporabo v žarometih. Zdaj obe podjetji predstavljata prvi popolnoma integrirani svetlobni mikro-LED vir svetlobe v industriji za aplikacije prilagodljivega dolgega HD svetlobnega pramena. Rešitev z micro-LED matriko bo leta 2023 predstavljena v nemškem premium vozilu.

    “Nova 16.384 slikovnih pik µPLS™ micro-Pixelated Light rešitev je naš najnovejši dodatek k Nichiini paleti vrhunskih svetlobnih rešitev za avtomobile,” je dejal Yusuke Yamazaki, vodja prodaje in trženja za avtomobile pri družbi Nichia Europe GmbH. “Združuje visoko ločljivost z največjo svetlobno močjo v industriji. Ta rešitev omogoča novo izkušnjo avtomobilske osvetlitve, saj zagotavlja štirikrat širše vidno polje z bistveno večjo svetlobno močjo kot katera koli druga trenutna rešitev HD matrične osvetlitve, ki temelji na mikro-zrcalih. Zato lahko napredna HD svetloba opozarja voznike na nevarnosti, tako da osvetli ljudi ali predmete na cesti ali ob njej. Na cesto lahko projicira tudi oznake, ki voznika vodijo skozi gradbišče ali križišče. Poleg tega funkcije, kot sta nebleščeča dolga svetloba ali svetloba v ovinku, v primerjavi s trenutnimi rešitvami prilagodljivih dolgih luči delujejo natančneje in nemoteno. S tem se voznikova varnost na cesti in udobje pri vožnji dvigujeta na novo raven.”

    “µPLS je prvi popolnoma integrirani LED matrični gonilnik v industriji, ki lahko poganja 16.384 LED-ic, saj združuje vsa potrebna vezja mikro LED gonilnikov z obsežno diagnostiko ter hitrimi video in nadzornimi vmesniki,” je povedal Andreas Doll, Infineonov višji podpredsednik in generalni direktor poslovne enote Body Power v Infineonovem avtomobilskem oddelku. “Naš inovativni µPLS sistem je energetsko veliko učinkovitejši od sedanjih matričnih HD svetlobnih rešitev, kar prispeva k zmanjšanju globalnih emisij CO2 in podaljšanju dosega vozil na električni pogon. Poleg tega omogočamo vizijo naših strank, da na cesti uvedejo popolnoma digitalno svetlobo, s čimer prihranijo celotne stroške sistema pri zelo majhni obliki v velikosti enega samega polprevodniškega čipa. Sistem µPLS je še en odličen primer, kako Infineonovi izdelki podpirajo digitalizacijo in tudi dekarbonizacijo v smeri družbe z ničelno neto vrednostjo.”

    To v prihodnosti omogoča manjše in tanjše modele sprednjih žarometov. Poleg tega novi svetlobni HD vir omogoča prilagoditve, ki jih je mogoče digitalno programirati v tovarni ali jih na zahtevo aktivirati s strani proizvajalca vozila ali voznika. Tako je na primer mogoče upoštevati različne zahteve levičarjev in desničarjev, kar bistveno poveča prijaznost do uporabnika. Z vsemi temi funkcijami nova HD luč znatno zmanjša zahtevnost načrtovanja in proizvodnje za proizvajalce vozil.

    O podjetju Nichia Corporation
    Nichia, katere moto je “Vedno raziskujemo za svetlejši svet”, je zelo ponosna, da je vodilno tehnološko podjetje in največji proizvajalec LED-ic ter laserskih diod na svetu. Nichia je bila ustanovljena leta 1956 kot proizvajalec specialnih kemikalij in je hitro postala vodilna na področju luminiscenčnih materialov (luminoforjev). Nichia je pozneje razvila in leta 1993 komercializirala prvo modro LED-ico z visoko svetilnostjo, leta 1996 pa prvo belo LED-ico. Razvite so bile dodatne LED-ice na osnovi nitridov v različnih barvah, vključno z ultravijoličnimi in vidnimi laserskimi diodami. Nichia verjame, da bodo njeni izdelki ostali v ospredju energetsko učinkovitih rešitev po vsem svetu tudi v prihodnjih letih.

    Nichia bo še naprej ostala podjetje, ki bo prispevalo k razvoju sveta z razvojem svojih izvirnih in edinstvenih tehnologij ter z “nenehnim raziskovanjem za svetlejši svet”. Več informacij je na voljo na spletni strani www.nichia.com.

    Povzeto po:
    https://bit.ly/3QN84D6

    https://www.nichia.com