0,00 €

V košarici ni izdelkov.

0,00 €

V košarici ni izdelkov.

More
    DomovRevijaNoviceBISOL bo poskrbel za reciklažo svojih odsluženih modulov

    BISOL bo poskrbel za reciklažo svojih odsluženih modulov

    Slike niFotonapetostni moduli znamke BISOL so do okolja prijazni izdelki vse od njihove proizvodnje pa do razgradnje. S podpisom pogodbe s francosko organizacijo Ceres (European center for the recycling of solar energy) bo BISOL poskrbel tudi za reciklažo odsluženih fotonapetostnih modulov.

    BISOL je eden vodilnih evropskih proizvajalcev fotonapetostnih modulov, ki si prizadeva za izdelavo do okolja prijaznih izdelkov, ki v celotnem življenjskem ciklusu ne obremenjujejo okolja. Moduli znamke BISOL imajo dvojno ‘’zeleno’’ vrednost, saj za proizvodnjo čiste električne energije izrabljajo najbolj neizčrpen in obnovljiv vir energije Sonca. Ne onesnažujejo ozračja s strupenimi plini, prav tako pa okolja dodatno ne obremenijo ob koncu svoje življenjske dobe.

    Slike niBISOL pri izdelavi fotonapetostnih modulov ne uporablja strupenih snovi. Odgovornost za proizvodnjo svojih izdelkov prevzema s preizkušanjem novih materialov, implementacijo do okolja prijaznih proizvodnih procesov in dokončno razgradnjo odsluženih modulov. Vsi sestavni deli in uporabljeni materiali pri proizvodnji modulov so visokokakovostni in večkrat preverjeni. Fotonapetostni moduli preverjeno dosegajo visoke vršne moči, a v svojem življenjskem obdobju ne obremenjujejo okolja. S podpisom pogodbe s francosko organizacijo Ceres BISOL jamči, da bo ob koncu življenjske dobe modulov poskrbel za njihovo reciklažo.
    Ceres je neprofitna organizacija, ki se s proizvajalci fotonapetostnih modulov, lastniki sončnih elektrarn in drugimi zainteresiranimi zavzema za reciklažo odsluženih modulov. Ponuja široko paleto rešitev za zbiranje in reciklažo vseh velikosti sončnih elektrarn. V Evropi je številčno največ mikro družinskih sončnih elektrarn, a te predstavljajo le 30 odstotkov vse inštalirane moči. Preostanek predstavljajo večje sončne elektrarne, ki pa jih bo ob njihovi dotrajanosti prav tako potrebno reciklirati. To bodo bodisi morali storiti njihovi lastniki bodisi proizvajalci fotonapetostnih modulov. Združenje Ceres skupaj s partnerji načrtuje postavitev več zbirnih mest odsluženih modulov po Evropi. BISOL s članstvom v organizaciji Ceres tako manjšim kot večjim investitorjem zagotavlja, da bodo fotonapetostni moduli ob koncu njihovega delovanja primerno ekološko razgrajeni.

    BISOL Group, d.o.o.

    BSlike niISOL Group je inovativna in mednarodno priznana skupina. Ena izmed njenih družb proizvaja fotonapetostne module vrhunske kakovosti. Letna proizvodna zmogljivost 120 megavatov pomeni vsako leto več kot 79.000 ton zmanjšanja izpustov CO2. Proizvedeni z najsodobnejšo tehnologijo, BISOL moduli zagotavljajo izredno dolgoročno stabilno delovanje in kljubovanje najbolj rigoroznim načinom delovanja. Zaradi odličnega energijskega izplena in posledično visoke stopnje donosnosti sončnih elektrarn uvršča Photonov test BISOL-ove izdelke v sam svetovni vrh. Blagovna znamka BISOL je sinonim za vrhunsko kakovost, zanesljivost, strankam prijazne storitve in nenehno uvajanje tehnoloških inovacij. Za dodatno okrepitev mednarodne prisotnosti ima BISOL Group predstavništva v Belgiji, Franciji, Italiji, Veliki Britaniji in Nemčiji.

    Omejitev odgovornosti

    BISOL Group, d.o.o., ne prevzema nobenih zakonskih ali drugih obveznosti v zvezi z vsebino, objavljeno v tem ali drugih sporočilih za javnost. Določeni deli sporočil, ki se navezujejo na prihodnje napovedi, so podvrženi tveganju in negotovosti, še posebej tisti, ki se navezujejo na prihodnost celotne industrijske panoge in zmožnosti sledenju razvoja, rasti ter konkurenčnosti znotraj lete. Dejanske razmere na trgu in dejanski rezultati družbe se lahko razlikujejo od napovedi. Vse trenutne ocene so zasnovane na trenutnih tržnih trendih, ki so znani družbi BISOL Group na dan izdaje posameznega sporočila za javnost. Ocene se tako lahko spreminjajo, pri čemer se ne smatra, da je dolžnost družbe te spreminjati ali dopolnjevati.

    BISOL bo poskrbel za reciklažo svojih odsluženih modulov

    2011_SE191_59

    Kontakt: Katja Goršek