0,00 €

V košarici ni izdelkov.

0,00 €

V košarici ni izdelkov.

More
    DomovRevijaNoviceDiodes Incorporated z dvojnim digitalnim vmesnikom in večkanalnim LED gonilnikom krmili RGB...

    Diodes Incorporated z dvojnim digitalnim vmesnikom in večkanalnim LED gonilnikom krmili RGB in enobarvno polprevodniško razsvetljavo

    Družba Diodes Incorporated (Diodes) (Nasdaq: DIOD) je predstavila svoj najnovejši linearni tokovni krmilnik za LED-ice, DIODES™ AL5887 [1].

    Diodes Incorporated

    Ta izdelek ponuja preprost način krmiljenja številnih LED-ic, ki omogoča kompleksno mešanje barv in različne vzorce osvetlitve.

    Vključuje možnosti I2C in SPI vmesnikov, kar zagotavlja največjo prilagodljivost pri načrtovanju sistema. Zaradi širokega barvnega razpona in obsežnega dinamičnega razpona ravni svetlosti se lahko ta naprava uporablja v pametnih gospodinjskih aparatih, polnilnih postajah za električna vozila, infozabavnih prikazovalnikih, informacijskih kazalnikih interneta stvari in računalniški strojni opremi.

    AL5887 ima skupno 36 neodvisnih programirljivih kanalov in lahko poganja do 12 RGB LED modulov ali 36 enobarvnih LED virov. Ima vgrajeno 12-bitno pulzno-širinsko modulacijo (PWM) za barvni in 6-bitnega za analogni nadzor svetlosti, do katerih lahko dostopate prek SPI ali I2C vmesnikov.

    Na voljo so tri programirljive banke za programski nadzor vsake barve, kar olajša programiranje in nastavljanje vzorcev svetlobnih RGB modulov. Neodvisen register za mešanje barv in svetlost za vsak kanal omogoča boljše sheme mešanja barv. Funkcija zatemnjevanja temelji na delovnem PWM ciklu od 3 % do 100 %. Ko delovni cikel pade pod 3 %, notranje vezje pretvori izhod v analogno zatemnitev, pri čemer se ohrani linearnost. Z združitvijo PWM in analogne funkcije zatemnjevanja je mogoče doseči razmerje zatemnjevanja, večje od 100K proti 1.

    AL5887 vključuje napredno diagnostiko s funkcijami poročanja o napakah. Njegov obsežen nabor vgrajenih zaščitnih funkcij zagotavlja zanesljivo delovanje in stalno varnost, vključno z zaščito pred kratkim stikom in pregorelimi LED-icami ter izklopom zaradi previsoke temperature. Opozorilo o izklopu zaradi previsoke temperature pred dogodkom prav tako omogoča zgodnejšo zaščito sistema.

    Z dvema zunanjima strojnima naslovnima priključkoma lahko v I2C načinu povežete do štiri te naprave. Vključitev notranjega 16MHz oscilatorja preprečuje potrebo po zunanji zelo natančni uri, kar zmanjšuje celotne stroške na kosovnici (BOM).

    Krmilnik LED-ic AL5887 je na voljo v 52-pinskem omočljivem QFN ohišju z izpostavljenimi pad-i za boljše odvajanje toplote in je na voljo za 1,70 USD v količini 1.000 kosov.

    O podjetju Diodes Incorporated
    Družba Diodes Incorporated (Nasdaq: DIOD), ki spada v indeks Standard and Poor’s SmallCap 600 in Russell 3000, dobavlja visokokakovostne polprevodniške izdelke vodilnim svetovnim podjetjem na področju potrošniške elektronike, računalništva, komunikacij, industrije in avtomobilske industrije.

    Pri izpolnjevanju potreb strank uporabljajo svoj razširjeni portfelj diskretnih, analognih in mešanih signalnih izdelkov ter vrhunsko tehnologijo pakiranja. Njihova široka paleta rešitev, specifičnih za posamezne aplikacije, in prodaja, usmerjena v rešitve, skupaj z 32 lokacijami po vsem svetu, vključno z inženiringom, testiranjem, proizvodnjo in storitvami za stranke, jim omogoča, da so vodilni ponudnik za trge z velikim obsegom in hitro rastočimi izdelki. Za več informacij obiščite www.diodes.com.

    Diodes logo je registrirana blagovna znamka družbe Diodes Incorporated v Združenih državah Amerike in drugih državah.

    DIODES je blagovna znamka družbe Diodes Incorporated v ZDA in drugih državah.

    Vse druge blagovne znamke so v lasti njihovih lastnikov.

    Viri:
    1: https://www.diodes.com/part/AL5887

    https://www.diodes.com