0,00 €

V košarici ni izdelkov.

0,00 €

V košarici ni izdelkov.

More
    DomovRevijaNoviceDvoosni merilnik pospeška deluje pri visokih temperaturah do 175°C

    Dvoosni merilnik pospeška deluje pri visokih temperaturah do 175°C

    ADI ™ ADXL206 iMEMS ® merilnik pospeška meri pospešek v celotnem območju 5 g z resolucijo 1 mg v temperaturnem območju od -40°C do 175°C

     

    Podjetje Analog Devices, Inc (ADI) je dalo na tržišče dvoosni iMEMS® merilnik pospeška ADXL206 z visoko natančnostjo, nizko porabo in z izhodi v obliki analognih napetosti. En sam čip ADXL206 meri pospešek v celotnem območju ± 5 g in meri tako dinamično pospeševanje, kot so nagib, statični pospešek kot tudi gravitacijo. Ponuja zajamčeno delovanje pri temperaturah od -40°C do 175°C in odlično splošno stabilnost, zato je ADXL206 zelo primeren za uporabo pri vrtalnih orodjih za geološke raziskave in v drugih industrijskih aplikacijah v okoljih z izjemno visokimi temperaturami.

    Namesto da bi uporabili dodatno vezje za kompenzacijo temperaturnega vpliva, so uporabili inovativno tehniko za zagotavljanje visoke zmogljivosti,« je dejal Wayne Meyer, direktor za aplikacije in trženje MEMS / Sensors Technology Group pri Analog Devices. Rezultat tega je, da so se izognili kvantizacijskim napakam in neenakomernemu obnašanju s tem, da je temperaturna histereza zelo nizka, običajno manj kot 2 mg v celotnem temperaturnem območju od -40°C do 175°C. To je še en primer visoke zmogljivosti vrhunskih MEMS senzorjev podjetja Analog Devices.

    Ko oblikovalci sestavljajo pametne vrtalne sisteme, ki prodrejo kilometre in kilometre pod površino zemlje, morajo sprejeti izziv, da pravilno uravnotežijo napajalne in prostorske zahteve s potrebo po več informacijah,« je dejal Pam Aparo, vodja trženja segmenta za instrumentacijo pri Analog Devices. ADXL206 iMEMS senzor pospeška ni le izjemno kompaktna rešitev, ampak tudi znižuje porabo energije z več kot 10 mA na vrednosti pod 0,5 mA na os.

    iMEMS ADXL206 merilnik pospeška ima tipični spodnji prag šuma pri 110 g /Hz, kar omogoča prepoznavanje signalov pod 1 mg (in pri 0.06° naklona), pri zaznavanju nagiba z ozko pasovno širino (<60 Hz). Izberemo lahko pasovno širino od 0,5 Hz do 2,5 kHz, kakor je pač primerno posamezni aplikaciji. ADXL206 je na voljo v SBDIP ohišju 13x8x2 mm z osmimi priključki.

    Ključne lastnosti ADXL206 iMEMS merilnika pospeška:

    • deluje v temperaturnem območju od –40°C  do  175°C,
    • ločljivost 1 mg pri  60  Hz,
    • nizka poraba: 700  µA pri napajanju VS = 5 V (tipično),
    • visoka stopnja ponovljivosti,
    • visoka občutljivost,
    • prenese šok do 3500 g.

    Cena za en primerek ADXL206 pri količini 1000 kosov je 789 $. V tem trenutku se že redno proizvaja. Med ostale visokotemperaturne komponente podjetja Analog Devices spada tudi AD8229, 1.0 nV/Hz edini nizkošumni instrumentacijski ojačevalnik, ki zagotavlja delovanje do 210°C tudi v najbolj ekstremnih okoljih.

    Informacije:

    Izdelek si lahko ogledate!

    Vzorci!

    iMEMS merilniki nizkih-g pospeškov!

    Primere aplikacij in strokovnih člankov iMEMS senzorjih!

    2011_SE190_6