0,00 €

V košarici ni izdelkov.

0,00 €

V košarici ni izdelkov.

More
    DomovRevijaNoviceIMEMS žiroskop zagotavlja neprekosljivo imunost na udarce in vibracije

    IMEMS žiroskop zagotavlja neprekosljivo imunost na udarce in vibracije

    ADXRS800 žiroskop proizvajalca Analog Devices, s patentirano »quad beam« arhitekturo zagotavlja 0,03° / sec / g dušenje linearnega pospeševanja med neprekinjenim spremljanjem celotnega elektro-mehanskega delovanja žiroskopa.

    Za elektronski nadzor stabilnosti vozil, odkrivanje prevračanja in v aplikacijah odkrivanja naklona, je Analog Devices Inc (ADI) predstavil ADXRS800 iMEMS® žiroskop, ki se ponaša s patentirano »quad beam« arhitekturo, ki je bila zasnovana za zmanjšanje vpliva linearnih udarcev-šokov in vibracij. ADXRS800 je namenjen aplikacijam za zagotavljanje varnosti v vozilih in je v avtomobilskem razredu v tem trenutku najstabilnejši žiroskop na tržišču, ki je imun na vibracije, saj funkcija neprekinjene elektro-mehanske samokontrole zagotavlja integriteto njegovega izhodnega signala.

    “Sistem za nadzor stabilnosti potrebuje v vsakem trenutku točne inercialne signale, še posebej, če so prisotne ostre vibracije in udarci,” je povedal Thomas Wessel, podpredsednik oddelka Automotive pri podjetju Analog Devices. “ Aplikacije za vozila, ki so kritične glede varnosti, imajo v takšnih razmerah veliko korist od imunosti ADXRS800 na vibracije. Funkcija neprekinjene samokontrole je prav tako ključnega pomena za načrtovanje varnostnega sistema, ki bo deloval v skladu z najvišjimi industrijskimi standardi. Novosti, ki jih to vezje prinaša, bodo naredile avtomobile bolj varne.”Slike ni

    Za razliko od alternativnih MEMS žiroskopov, žiroskopu ADXRS800 njegova edinstvena arhitektura omogoča zelo natančno delovanje v izjemno težkih avtomobilskih okoljih, brez potrebe po zapletenih in dragih sistemskih ukrepih. Občutljivost na linearni pospešek pri samo 0,03° / sec / g, usmerjanje vibracij je le 0,0002° / sec/g2, stopnja gostote šuma je 0,02° / sec / √ Hz pri 105°C, izravnava nihanja ničle je največ 3° / s na celotnem temperaturnem območju skozi vso življenjsko dobo izdelka. Poleg poenostavitve načrtovanja sistema ta žiroskop prinaša tudi boljšo stabilnost v primerjavi z alternativami, brez potrebe po kalibraciji. Še več, poraba energije je le 6 miliamperov toka v tipičnih pogojih. Novi žiroskop je na voljo v votlem plastičnem SOIC-16 (Z-os) in SMT-združljivem ohišju za vertikalno montažo (X-os) in delujejo v razširjenem temperaturnem območju od -40°C do 125°C.

    Več o ADXRS800 iMEMS žiroskopu

    ADXRS800 arhitektura neprekinjene samokontrole poenostavlja algoritme za ugotavljanje napak in omogoča oblikovalcem sistemov hitro integriranje odkrivanja napak v svoje aplikacije. Celovitost elektromehanskega sistema se preverja z uporabo elektrostatične sile visoke frekvence na strukturi za zaznavanje, kar omogoča razlikovanje tega vzbujanja v signalu, ki se lahko filtrira, tako da ne moti izhodnega signala senzorja. ADXRS800 je sposoben zaznavati kotne hitrosti do ± 300°/ sekundo, pri tem pa zagotavlja visoko ločljivost 80 LSB /° / s na spodnjem področju zaradi svojega širokega dinamičnega razpona in ima nizko raven motenj 0,16° / s rms pri 80 Hz filtru. Podatek za kotno hitrost je predstavljen s 16-bitno besedo v okviru 32-bitnega sporočila po serijskem perifernem vodilu (SPI). Ostale funkcije vključujejo notranjo temperaturno kompenzacijo v razširjenem industrijskem temperaturnem območju in možnost izbire keramičnega ohišja za navpično montažo, ki v tem trenutku edino na tržišču omogoča triosno zaznavanje na enem tiskanem vezju brez dodatne hčerinske ploščice.

    Ključne lastnosti ADXRS800 iMEMS žiroskopa

    Edinstvena tehnologija ‘differential quad sensor’ zagotavlja visoko imunost na vibracije in udarce v širokem frekvenčnem območju ter omogoča zanesljivo in stabilno odčitavanje v težkih okoljih. Ponuja območje merjenja od ± 300° / s pri visoki ločljivosti z 80 LSB /° / s. Poraba energije je le 6 miliamperov toka v tipičnih pogojih delovanja.Odlična stabilnost odstopanja ničle je največ 3° / s prek celotnega temperaturnega območja delovanja v vsej življenjski dobi izdelka.

    Vzorci!

    2011_SE190_59