0,00 €

V košarici ni izdelkov.

0,00 €

V košarici ni izdelkov.

More
    DomovRevijaNoviceInfineon je predstavil nov enostopenjski flyback krmilnik za polnjenje baterij, ki omogoča...

    Infineon je predstavil nov enostopenjski flyback krmilnik za polnjenje baterij, ki omogoča brezskrbno in razširljivo načrtovanje

    Naprave na baterijski pogon, ki so eden najhitreje rastočih segmentov v industriji, zahtevajo energetsko učinkovito, robustno in stroškovno učinkovito polnjenje baterij.

    Infineon Technologies AG

    Zato Infineon Technologies AG (FSE: IFX / OTCQX: IFNNY) razširja svojo ponudbo AC-DC krmilnih integriranih vezij s predstavitvijo enostopenjskega PWM ICC80QSG krmilnika za flyback topologije. IC je prilagojen za:

    • polnilnike baterij, ki ponujajo razširljivo moč do 130 W,
    • če so optimizirani z uporabo superjunction (SJ) MOSFET-ov CoolMOS™ P7,
    • uporabo v adapterjih, tiskalnikih, osebnih računalnikih, televizorjih, monitorjih, set-top boxih in avdio ojačevalnikih.

    IC za polnjenje baterije ICC80QSG ponuja kvaziresonančni način s preklopom v dolini n (QRMn). Njegovo QRM delovanje vključuje preprečevanje neprekinjenega prevodnega načina (CCM) in dolinsko preklapljanje v neprekinjenem prevodnem načinu (DCM) pri srednji do majhni obremenitvi. ICC80QSG v kombinaciji s CoolMOS™ P7 MOSFET je mogoče doseči visoko učinkovitost in nizke elektromagnetne motnje (EMI), kar omogoča prihranke pri celotni sestavi: pri flyback zasnovah je lahko potrebnih manj hladilnikov in tuljav. Poleg tega integrirana funkcija burst mode za zelo majhne obremenitve omogoča zasnove z zelo nizko porabo energije v stanju pripravljenosti.

    Prav tako ima ICC80QSG zmanjšano izhodno napetost gonilnika vrat med burst načinom, zaradi česar je idealen za zelo nizke obremenitve ali brez obremenitev z izjemnim delovanjem v stanju pripravljenosti v celotnem območju delovanja.

    ICC80QSG uporablja metodo sekundarne regulacije (SSR), ki je idealna za regulacijo toka med polnjenjem baterije. Za večjo prilagodljivost zasnove omogoča nastavljivo kartiranje časa vklopa v položaju spreminjanja doline za želeno največjo delovno frekvenco preklopa ter nastavljiv največji čas vklopa, ki omejuje vhodno moč in tok, kar omogoča varno delovanje pri pogojih nizke napetosti. IC ima zunanje nastavljivo brown-in in brown-out histerezo za zaščito primarnega MOSFET-a, saj zagotavlja, da se med vhodno prenizko napetostjo s tesno histerezo brown-in/brown-out ne pregreje niti z manjšim hladilnim telesom. Skupaj z obsežnim naborom zaščitnih funkcij IC pomaga uresničiti enostavne, varne in robustne zasnove AC-DC polnilnikov baterij za številne aplikacije.

    Dobavljivost
    IC za polnjenje baterij ICC80QSG so zdaj na voljo v PG-DSO-8 ohišju. Več informacij je na voljo na spletni strani www.infineon.com/icc80qsg.

    Več informacij o Infineonovem prispevku k energetski učinkovitosti: www.infineon.com/green-energy

    Povzeto po:
    https://www.infineon.com/cms/en/about-infineon/press/market-news/2022/INFPSS202209-118.html

    https://www.infineon.com