0,00 €

V košarici ni izdelkov.

0,00 €

V košarici ni izdelkov.

More
    DomovRevijaNoviceMEMS iSensor® IMU poenostavlja načrtovanje vozil

    MEMS iSensor® IMU poenostavlja načrtovanje vozil

    MEMS iSensor® IMU z 10-stopnjami svobode poenostavlja načrtovanje vozil brez posadke in navigacijo reševalnih ekip in posameznih reševalcev. Podjetje Analog Devices, Inc, (ADI) je danes objavilo splošno dostopnost ADIS16407 iSensor® IMU (inertna merilna enota) senzorja, ki združuje triosni žiroskop, triosni merilnik pospeška, triosni magnetometer in senzor tlaka v enem ohišju.

    Vsak senzor v ADIS16407 združuje vodilne iMEMS® tehnologije podjetja Analog Devices in strokovnega znanja glede obdelave signalov za optimizacijo njegove dinamične zmogljivosti pri 10-DOF (stopnjah svobode). Vsak IMU je tovarniško kalibriran glede občutljivosti, prednastavitev, izenačenja in temperature, zato ima vsak senzor svoje lastne formule za dinamično kompenzacijo, s čimer je dosežena veliko večja natančnost meritev posameznega senzorja.Slike ni

    »Reševalci prve pomoči, vozila brez posadke in natančni avtonomni instrumenti pogosto zahtevajo združevanje več senzorjev za natančno sledenje lokaciji v poslovnih stavbah, skladiščih, tuneli, jamah, rudnikih in v drugih okoljih, ki jih ne doseže GPS signal,« je dejal Bob Scannell, vodja razvoja MEMS / Senzorji / iSensor Technology Group v podjetju Analog Devices. Vsi obstoječi 10-DOF IMU senzorji za te aplikacije so bistveno večji, z manj tovarniške kalibracije in ne dosegajo pravega razmerja med ceno in zahtevami glede učinkovitosti. ADIS16407 združuje vse te senzorje v enem ohišju, je popolnoma integriran in tovarniško kalibriran pri nizki ceni sistema.

    Slike niPomembne informacije:

    Navigacijska tehnologija, ki jo uporabljajo reševalci prve pomoči ali v vozila brez posadke, ne zahteva več le natančno usklajenih osi zaznavanja, ampak tudi navzkrižno integrirano zaznavanje za sledenje ali določanje lokacije v dinamičnem okolju. Če noben od posameznih senzorjev ne zagotavlja potrebne natančnosti, je rešitev združevanje več vrst senzorjev ob istočasnem natančnem poznavanje dinamike okolja, kjer se uporabljajo. ADIS16407 izpolnjuje večji del teh integracijskih prizadevanj, saj združuje vse potrebne senzorje v enem izdelku s preprostim vmesnikom in popolno tovarniško kalibracijo. S tem imajo načrtovalci več časa, da se osredotočijo na dinamiko sistema in filtriranje, ki je značilno ravno za njihovo aplikacijo.

    Ključne lastnosti ADIS16407 inertne merilne enote:

    • Visoko zmogljiv triosni digitalni iMEMS žiroskop z digitalno povečavo območja, nastavljivo na ±75°/sec, ±150°/sec, ±300°/ sec,
    • visoko zmogljiv iMEMS triosni digitalni merilnik pospeška ± 18 g,
    • triosni digitalni magnetometer ± 2,5 Gauss,
    • digitalni tlačni senzor od 10 mbar do 1200 mbar,
    • vsi senzorji so tovarniško usklajeni in kalibrirani.

    Dobavljivost in cena

    Vzorci ADIS16407 so na razpolago, prav tako pa že teče tudi serijska proizvodnja. Vgrajen je v modul dimenzij 23 x 23 x 23 mm. Cena modula pri količini 1000 kosov je 444 $. iMEMS je registrirana blagovna znamka podjetja Analog Devices, Inc .

     

    MEMS iSensor® IMU poenostavlja načrtovanje vozil

    2011_SE189_6