More
    DomovRevijaNoviceNajmanjši in najbolj integriranIO-Link transiver

    Najmanjši in najbolj integriranIO-Link transiver

    Najmanjši in najbolj integriran IO-Link transiver, ki je prišel doslej na tržišče, je primeren za vgradnjo v industrijske aplikacije, kjer druge rešitve odpovejo. IO-Link vezje prihrani več kot 60% prostora na tiskanem vezju in je idealno za majhne 24V binarne, digitalne in IO-Link senzorske aplikacije

    Podjetje Maxim Integrated Products je predstavilo MAX14821, ki je v tem trenutku najmanjši IO-Link® transiver na fizični plasti (PHY) na svetu. Ker je vgrajen v WLP ohišje 2,5 mm x 2,5, z MAX14821 prihranimo več kot 60% prostora na tiskanem vezju v primerjavi s konkurenčnimi izdelki, poleg tega pa omogoča načrtovanje aplikacij, ki jih lahko vgradimo v res miniaturna ohišja. Dodatni niz digitalnih vhodov in izhodov z dvema vgrajenima linearnima regulatorjema in z nizkim padcem napetosti (LDO) zagotavljajo dodatno prilagodljivost kompleksnim senzorskim modulom. MAX14821 IO-Link transiver je optimiziran za komunikacijo od točke do točke med industrijskimi krmilniki ter senzorskimi moduli in aktuatorji.

    IO-Link postavlja nove standarde v industrijski avtomatizaciji

    IO-Link protokol je nov industrijski standard za komunikacijo od točke do točke med glavnim krmilnim modulom in zunanjimi napravami, kot so senzorji in aktuatorji. Omogoča kalibracijo, diagnostiko in prenos podatkov z uporabo standardnih treh prevodnikov, žice in priključki. IO-Link tehnologija omogoča enostavnejše načrtovanje in razvoj, hitrejšo namestitev, močnejše delovanje in lažje vzdrževanje. Maxim je že od leta 2008 član IO-Link konzorcija, ki določa te standarde.

    MAX14821 je izdelan tako, da izpolnjuje zahteve najnovejšega IO-Link standarda, saj podpira vse IO-Link hitrosti prenosa podatkov, ki jih ta določa: 4,8kbps (COM1), 38,4kbps (COM2), in 230,4kbps (COM3). Prav tako podpira aplikacije s 24 V binarnimi tipali / aktuatorji, tako da lahko proizvajalci povečajo zmogljivost svojih naprav z naprednimi zmogljivostmi tudi v aplikacijah, ki ne uporabljajo IO-Link oblike komunikacije.

    IO-Link transiver PHY dodaja fleksibilnost in izboljša učinkovitost

    S svojimi zunanjimi dimenzijami le 2,5 mm x 2,5 mm je MAX14821 idealen za majhne senzorje, kjer so druge integrirane rešitve prevelike. Njegov visoko integriran nabor funkcij ustreza zahtevam tudi tam, kjer z drugimi diskretnimi rešitvami ne moremo zagotoviti potrebne varnosti in obsežnega nabora funkcij.

    Ta transiver vsebuje napredne funkcije, ki izboljšajo prilagodljivost in učinkovitost pri IO-Link aplikacijah. Gonilnik za C / Q povezavo je mogoče konfigurirati kot push-pull končno stopnjo, povezavo proti Vss, ali proti Vdd. Te funkcije omogočajo enostavno vključevanje MAX14821 v vsak sistem in ga povezati z različnimi senzorji. DO gonilnik je nastavljiv enako kot priključek C / Q, tako da za razliko od svoje konkurence, MAX14821 ponuja dva izhodna gonilnika za bolj kompleksne senzorske module.

    Napredna integracija poenostavlja načrtovanje, obenem pa prihranimo čas, zmanjšamo stroške in prostor na tiskanem vezju. MAX14821 ima nadzor in spremljanje vgrajen SPI ™ vmesnik visoke hitrosti, 12MHz. Tega je mogoče prek registrov konfigurirati s številnimi alarmi in za odkrivanje napak, kar omogoča spremljanje in spreminjanje nastavitev tudi med delovanjem naprave, kar skrajšuje čas trajanja okvare stroja in zmanjšanje proizvodnih stroškov. Vgrajena 5V in 3,3V linearna regulatorja zagotavljata več prožnosti kot podobni primerki konkurenčnih izdelkov z le enim samim regulatorjem.

    Za robustno delovanje v težkem in zahtevnem industrijskem okolju ima MAX14821 zaščito pred napetostjo nasprotne polaritete na 24 V priključkih in pred kratkim stikom, poleg tega pa še temperaturno zaščito. Nadzor prenizke napetosti je na voljo za vse napetostnih priključkih, slew-rate omejevalnik pa obenem zmanjšuje tudi EMI emisije in odboje.

    Vsestranska družina IO-Link transiverjev

    MAX14821 je najnovejši član v družini IO-Link transiverjev podjetja MAXIM. Dopolnjuje MAX14820 IO-Link transiver velikosti 4mm x 4mm v TQFN ohišju, tako da imajo sedaj oblikovalci na izbiro izhodno moč in velikost. Skupaj s pred kratkim predstavljenim MAX14824 master IO-Link transiverjem in MAX14830 štirikanalnim UART-om, ta vezja tvorijo popolno IO-Link transiver PHY verigo za industrijske aplikacije.

    Informacije za naročanje

    MAX14821 deluje v razširjeni -40°C do +85°C industrijskem temperaturnem območju. Na voljo je v dveh ohišjih, zelo majhnem 2,5mm x 2,5mm WLP ali v majhnem 4mm x 4mm TQFN ohišju s 24 priključki.

    Cena se začne pri 3,25$ za WLP in 3,15$ za različice TQFN (od 1000 kosov naprej,  FOB ZDA).Vzorci so v tem trenutku že na voljo. Dobavni rok za velike količine je trenutno 10 do 12 tednov. Maxim ponuja tudi MAX14821 kit komplet (EV) za hitro in enostavno oceno delovanja teh izdelkov in sistema.

    Najmanjši in najbolj integriranIO-Link transiver

    2011_SE191_7