0,00 €

V košarici ni izdelkov.

0,00 €

V košarici ni izdelkov.

More
    DomovRevijaNoviceNovi PIC® mikrokontrolerji, ki temeljijo na ARM®, omogočajo enostavnejši način dodajanja Bluetooth®...

    Novi PIC® mikrokontrolerji, ki temeljijo na ARM®, omogočajo enostavnejši način dodajanja Bluetooth® Low Energy povezljivosti

    Družina MCU PIC32CX-BZ2 ima vgrajen Bluetooth Low Energy in druge brezžične funkcionalnosti z vrhunsko analogno zmogljivostjo in celovito podporo za načrtovanje.

    Microchip Technology Inc.

    Brezžična povezljivost je postala obvezna funkcija številnih izdelkov, vendar pogosto poveča stroške in zapletenost zasnove sistema, saj jo je običajno treba dodati kot del večje aplikacije. Podjetje Microchip Technology Inc. (Nasdaq: MCHP) predstavlja svojo prvo družino PIC mikrokontrolerjev (MCU) na osnovi ARM Cortex®-M4F, ki danes rešuje ta izziv oblikovanja brezžične povezljivosti z integracijo Bluetooth Low Energy funkcionalnosti neposredno v eno od najosnovnejših komponent sistema, podprto z enim najobsežnejših ekosistemov za razvijalce v industriji.

    “Naša družina MCU PIC32CX-BZ2 odpravlja ovire, ki so oteževale uvajanje brezžičnih aplikacij na trg, od težav z razpoložljivostjo in zapletenostjo do ovir pri certificiranju in dolgoročne podpore,” je dejal Steve Caldwell, podpredsednik poslovne enote Microchip za brezžične rešitve. “Naša družina tesno povezuje brezžično povezljivost z MCU enoto, ki temelji na naših desetletjih specializiranih izkušenj in je podprta z vertikalnim proizvodnim pristopom, ki vključuje Microchipove visoko integrirane programske sklade, lastno proizvodnjo modulov in prakso zastarelosti, ki jo usmerjajo stranke.”

    PIC32CX-BZ2 družina [1] podjetja Microchip vključuje naprave sistema na čipu (SoC) in module, ki so pripravljeni za radijske frekvence in so certificirani s strani svetovnih regulatorjev. Poleg Bluetooth Low Energy funkcionalnosti družina vključuje tudi strežnike Zigbee® z nizko porabo in možnostjo posodabljanja po zraku (OTA). Strojne značilnosti vključujejo 12-bitni analogno-digitalni pretvornik (ADC), več kanalov timerja/števca za nadzor (TCC), vgrajen mehanizem za šifriranje in širok nabor vmesnikov za dotik, CAN, senzor, zaslon in druge periferne naprave. 1 MB Flash pomnilnika v družini podpira velike kode aplikacij, večprotokolne brezžične sklope in posodobitve OTA. Paketi, primerni za AEC-Q100 Grade 1 (125 °C), še dodatno poenostavljajo integracijo brezžične povezljivosti, kjer so potrebne zelo robustne rešitve.

    PIC32CX-BZ2 družina MCU poenostavlja razvoj z Microchipovim 32-bitnim razvojnim okvirom za vgrajeno programsko opremo MPLAB® Harmony. Integracija MPLAB Code Configurator omogoča razvijalcem hiter začetek izdelave prototipov z družino PIC32CX-BZ2 z uporabo samodejnega generiranja kode z vlečenjem in spuščanjem (angl. drag-and-drop). Številni primeri aplikacijske kode so objavljeni na GitHubu in povezani prek MPLAB Code Configurator in MPLAB Discover. RF načrtovanje s SoC PIC32CX-BZ2 je poenostavljeno z referenčnimi paketi za načrtovanje po čipih in storitvami preverjanja brezžičnega načrtovanja, ki jih ponuja ekosistem. Kupci z malo ali nič znanja o RF lahko izkoristijo Microchipove module WBZ451, ki so predhodno certificirani za številne predpise po vsem svetu in imajo vgrajeno optimizirano RF zasnovo.

    Razvojna orodja
    Poleg MPLAB Code Configurator okvir MPLAB Harmony v3 vključuje številna druga orodja in ekosistem razhroščevalnikov, programatorjev, virtualnega snifferja in prevajalnikov. Druga podpora vključuje demo aplikacije in GitHub dokumentacijo, storitve preverjanja brezžične zasnove in gradnike, ki razvijalce vodijo skozi vse korake, povezane s postopkom razvoja aplikacije. Družina PIC32CX-BZ2 je podprta z razvojno ploščo PIC32CX-BZ2 in WBZ451 Curiosity [2] (številka dela: EV96B94A).

    Dobavljivost
    Družina PIC32CX-ZB2 je že na zalogi in na voljo. PIC32CX1012BZ25048-I in PIC32CX1012BZ25048-E SoC so dobavljeni v QFN (Quad-Flat No-leads) ohišjih velikosti 7 x 7 mm. Modula WBZ451PE-I in WBZ451UE-I sta opremljena z vgrajeno anteno na plošči tiskanega vezja (PCB) oziroma s priključkom U.FL za zunanjo anteno.

    Za dodatne informacije ali nakup se obrnite na Microchipovega prodajnega zastopnika, pooblaščenega svetovnega distributerja ali obiščite Microchipovo spletno mesto Purchasing and Client Services [3].

    Viri:
    1: https://bit.ly/3EXdQP0
    2: https://bit.ly/3VFPE9v
    3: https://bit.ly/3ETh0mz

    Opomba: Ime in logotip Microchip sta registrirani blagovni znamki podjetja Microchip Technology Incorporated v ZDA in drugih državah. Vse druge blagovne znamke, ki so morda tu omenjene, so last njihovih podjetij.

    https://www.microchip.com