0,00 €

V košarici ni izdelkov.

0,00 €

V košarici ni izdelkov.

More
    DomovRevijaNoviceOjačevalnik z nizko porabo, nivojem šuma in nizko stopnjo popačenja

    Ojačevalnik z nizko porabo, nivojem šuma in nizko stopnjo popačenja

    Instrumentacijski ojačevalnik proizvajalca Analog Devices združuje nizko porabo, nizek nivo šuma in nizko stopnjo popačenja za natančno zaznavanje signalov pri aplikacijah v industriji

    Analog Devices, Inc (ADI) je danes predstavil instrumentacijski vhodni ojačevalnik z izjemno nizko ravnjo šuma, nizko porabo in nizko stopnjo popačenja za natančno merjenje zelo majhnih signalov za delovanje v hrupnih industrijskih okoljih. Če se ozremo nazaj na AD-jeve vodilne vhodne ojačevalnike AD620 z nizkim drsenjem in nizko porabo, je nov vhodni ojačevalnik AD8429 z veliko-pasovno širino eden od najhitrejših z arhitekturo tokovne povratne vezave, ki ponuja pasovno širino 15 MHz (G = 1) in 22 V/µs slew rate, kar je 30 odstotkov bolje kot pri konkurenčnih izdelkih. Z nizko stopnjo popačenja -130 dB je AD8429 je dovolj stabilen za aplikacije, ki zahtevajo majhne dimenzije, nizko porabo in majhno stopnjo popačenja, kot so na primer medicinski elektronski instrumenti, oprema za natančno zajemanje podatkov in razne analize vibracij v industriji.

    Slike ni

    Z 1-nV /√Hz vhodnega šuma in 45-nV /√Hz izhodnega šuma, AD8429 deluje po vsem razširjenem industrijskem temperaturnem območju od – 40OC do 125OC. Vhodni tok 50-nA je nekaj redov velikosti manjši od tipičnih 12.000 nA toka pri drugih vhodnih ojačevalnikih, medtem ko je vhodna prednapetost 100 µV pri AD8429 dva-do trikrat nižja, kot pri drugih vhodnih ojačevalnikih.

    AD8429 ima 90 dB razmerje CMRR (common-mode rejection ratio) v enosmernem načinu delovanja in 80 dB CMRR v izmeničnem načinu, kar preprečuje neželene motnje med zajemanjem manjših signalov. CMRR se povečuje z ojačenjem, s čimer se zagotavlja visoka stopnja izločanja signala, ko je to najbolj potrebno in ADI-jev visoko zmogljiva konfiguracija prek pina omogoča ojačevalniku AD8429 zanesljivo vzdrževanje visoke ravni CMRR na frekvencah, ki so nad tistimi, ki so značilne za tipične instrumentalne vhodne ojačevalnike. Ta visoka raven natančnosti je na voljo v čipu, ki je vgrajen v plastično SOIC_N (majhen zunanji obseg, ozko telo) ohišje 4-mm x 5-mm, skladno z JEDEC.

    AD8429 omogoča inženirjem načrtovanje z vsestransko prilagodljivim vhodnim ojačevalnikom, ki ponuja možnost simetričnega napajanja od +/- 4 V do +/- 18 V. Ojačenje lahko z enim samim uporom nastavimo od 1 do 10.000, referenčni priključek pa omogoča uporabniku, da lahko izravna nivo izhodne napetosti. Ta funkcija je lahko zelo koristna za premik nivoja izhodne napetosti, ko se povezujemo na signal, ki prihaja iz stopnje z nesimetričnim napajanjem.

    Ključne značilnosti instrumentacijskega ojačevalnika AD8429:

    • Nizka raven šuma,
    • 1 nV/√Hz vhodnega šuma,
    • 45 nV/√Hz izhodnega šuma.

    Visoka natančnost pri merjenju enosmernih signalov:

    • Najmanj 90 dB CMRR (pri G = 1),
    • največ 50 nV vhodne offset napetosti,
    • 0.02 % največja točnost ojačenja (G = 1).

    Odlične lastnosti pri merjenju izmeničnih signalov

    • 80 dB CMRR do 5 kHz (G = 1),
    • 15 MHz pasovne širine (G = 1),
    • 22 V/µs slew rate.

    Dobavljivost in cena

    • Izdelek: AD8429,
    • razpoložljivost: teče polna proizvodnja,
    • temperaturno območje delovanja: -40OC do 125OC,
    • cena za kos pri naročilu 1000 kosov: 3,50 $,
    • ohišje: 8-pin SOIC.

    Vzorci in tehnična dokumentacija!

    Podpora!

    Aplikacije v zvezi z instrumentacijo in merjenjem!

    2011_SE190_9