0,00 €

V košarici ni izdelkov.

0,00 €

V košarici ni izdelkov.

More
    DomovRevijaNoviceOmronova barvna senzorja; enostavna za uporabo in cenovno ugodna

    Omronova barvna senzorja; enostavna za uporabo in cenovno ugodna

    Omron predstavlja še dva nova produkta in sicer barvni senzor E3X-DACLR ter kamerni barvni senzor FQ-CLR. Oba senzorja sta zasnovana tako, da sta enostavna za uporabo in kakor je smernica pri Omronu – tudi cenovno dostopnejša. Nepogrešljiva sta v pakirni industriji, kakor tudi v ostalih aplikacijah, kjer je potrebna detekcija barve. Na primer preverjanje barve pokrovčka na plastenki, preverjanje ustrezne barve embalaže, preverjanje ustrezne barve etiket, preverjanje pravilnosti tiska…

    E3X-DACLR

    Slike niBarvni senzor E3X-DACLR lahko prepoznava eno samo barvo ali pa štiri različne barve. Vse izvedenke ojačevalnika E3X-DACLR so zelo enostavne za uporabo. Nastavitev prepoznavanja ustrezne barve se izvede z enostavnim »one-touch« načinom učenja, z dvotočkovnim učenjem pa ga nastavimo tako, da prepoznava dobre in slabe produkte.

    Ti senzorji so v primerjavi s tradicionalnimi barvnimi senzorji cenovno ugodni. Senzor se sestoji iz ojačevalnika in optičnega vlakna, kar omogoča veliko bolj fleksibilno vgradnjo. Senzorsko glavo je mogoče vgraditi tam, kjer smo s prostorom omejeni, optični signal pa potuje do ločenega ojačevalnika po optičnem vlaknu.

    FQ-CLR

    Novi kamerni barvni senzor FQ-CLR je idealen za uporabo tam, kjer področje nadzora ni vedno na istem mestu. Kompaktni barvni senzor ima vse v enem; kamero, osvetlitev, krmilno enoto in V/I vmesnik. Na voljo sta dva tipa in sicer za detekcijo ene barve ali pa 32 barv. Bistvena prednost kamernega barvnega senzorja FQ-CLR je ta, da lahko definiramo določeno področje merjenja in nismo omejeni na fiksno pozicijo. Izbira takšnega senzorja je nepogrešljiva v aplikacijah, kjer se spreminjata velikost in oblika merjencev, npr. v aplikacijah pakiranja.

    Slike niOba senzorja sta zelo enostavna za uporabo. Izbiramo lahko med dvema načinoma učenja in sicer z uporabo dobrih vzorcev in določitvijo tolerančnega odstopanja oz. z uporabo dobrih in slabih vzorcev. V kolikor imamo potrebo po evalvaciji barv na eksterni napravi, lahko pošilja senzor RGB vrednosti po komunikaciji preko vgrajenega ethernet vmesnika, ki je vgrajen v v senzorju FQ-CLR-. Senzor FQ-CLR se parametrira z uporabo parametrirnega terminala ali pa z brezplačnim programskim orodjem PC tool for FQ.

    Enostaven v vseh pogledih …

    Oba barvna senzorja E3X-DACLR in FQ-CLR sta zaradi enostavnega naročanja dobavljiva v kompletu z eno naročniško številko. V kompletu so vse potrebne komponente, ki jih potrebujemo za priklop in zagon sistema. Senzorski komplet E3X-DACLR vsebuje senzorsko glavo z optičnimi vlakni, senzorski ojačevalnik, priključni kabel in navodila za uporabo. Kamerni barvni senzorski komplet FQ-CLR sestavljajo senzorji, I/O kabel, Ethernet kabel in navodila za uporabo. Pri izvedbi z 32 barvami je v kompletu še terminal za parametriranje z ustreznim napajalnikom.

    Omronova barvna senzorja; enostavna za uporabo in cenovno ugodna

    2012_SE201_9