0,00 €

V košarici ni izdelkov.

0,00 €

V košarici ni izdelkov.

More
    DomovRevijaNovicePredstavljamo CompactRIO in najmanjši Single-Board RIO

    Predstavljamo CompactRIO in najmanjši Single-Board RIO

    Družba National Instruments predstavlja prvi večjedrni krmilnik CompactRIO s procesorjem Intel® Core™ i7 in najmanjše naprave NI Single-Board RIO na eni plošči. Izdelki dopolnjujejo napredno platformo za krmiljenje in nadzor NI RIO z zmogljivejšimi ter manjšimi ciljnimi sistemi.

    Družba National Instruments (Nasdaq: NATI) je danes najavila razširitev svoje rastoče rekonfigurabilne V/I-platforme (RIO) z novim najzmogljivejšim in hkrati prvim večjedrnim sistemom NI CompactRIO ter najmanjšim sistemom NI Single-Board RIO. Novi sistemi NI cRIO-908x imajo dvojedrni procesor Intel® Core™ i7 za povečano procesno moč, naprave FPGA Xilinx Spartan-6 in možnost nameščenega operacijskega sistema Windows Embedded Standard 7 (WES7) za nadzor in krmiljenje aplikacij, ki zahtevajo izredno zmogljivost in robustnost platforme CompactRIO. Za velikoserijske aplikacije in proizvajalce OEM so na voljo nove naprave NI sbRIO-9605/06, ki merijo le 102,87 x 96,52 mm in ponujajo več možnosti za prilagajanje ter več možnosti za V/I kot v prejšnjih različicah.

    Z dvojedrnim 1,33-gigaherčnim procesorjem Intel Core i7 in napravami FPGA do Xilinx Spartan-6 LX150 prinašajo sistemi cRIO-908x najvišjo procesno moč v družini izdelkov CompactRIO in so idealni za izvajanje kompleksne obdelave signalov ter krmiljenje v aplikacijah, kot so hitra izdelava prototipov za krmiljenje, napredno upravljanje gibanja in strojni vid. Krmilniki lahko imajo nameščen operacijski sistem WES7, ki daje načrtovalcem dostop do širokega ekosistema programske opreme in integrirane grafike za okolje Windows, ali pa operacijski sistem za izvajanje v realnem času, ki zagotavlja zanesljivo in deterministično zmogljivost. Sistemi ponujajo najrazličnejše visokozmogljive možnosti za povezovanje perifernih naprav, kar vključuje dva priključka Gigabit Ethernet, priključek MXI Express, štiri priključke USB, zaporedna priključka RS232 in RS485 ter novo enoto CPU eXpansion Module (CXM), s katero lahko v sisteme CompactRIO dodajate povezave in razširitve po meri, ki uporabljajo standardne industrijske protokole.

    »Z združitvijo moči procesorja Intel Core i7 in produktivnosti, ki jo omogoča kombinacija integrirane strojne opreme National Instruments CompactRIO ter programske opreme LabVIEW, dajemo načrtovalcem izredno zmogljivo rešitev, s katero bodo hitro rešili svoje zahtevne izzive pri krmiljenju in nadzoru,« je povedala Michelle Tinsley, generalna direktorica oddelka za vgnezdene računalnike pri družbi Intel.

    Nove naprave NI Single-Board RIO so majhna in stroškovno optimizirana rešitev za platformo NI RIO, ki je idealna za aplikacije za vgnezdeni nadzor ter krmiljenje v najrazličnejših panogah od medicine do energetike. Naprave imajo 400-megaherčni procesor in napravo FPGA Xilinx Spartan-6, ki proizvajalcem OEM zagotavljata zanesljivost in zmogljivost za ugodnejšo ceno. Naprave ponujajo tudi vgrajene periferne naprave, na primer RS232, CAN, USB in Ethernet. Nove naprave poleg tega odlikuje tudi priključek z visoko gostoto in pasovno širino, ki daje načrtovalcem neposreden dostop do naprave FPGA in procesorja ter možnost dodajanja perifernih naprav za dodatno prilagoditev.

    »NREL neposredno sodeluje z družbo National Instruments pri razvoju izpopolnjene strojne opreme za krmiljenje razsmernikov za močnostno elektroniko na osnovi rekonfigurabilne tehnologije FPGA, ki se bo uporabljala za obnovljive vire, električna vozila in pametna omrežja,« pravo dr. Bill Kramer, ki vodi raziskave in razvoj tehnologij za integracijo energetskih sistemov v Nacionalnem laboratoriju za obnovljivo energijo v ZDA. »Z novim priključkom z visoko pasovno širino na teh napravah NI Single-Board RIO in s programskimi orodji LabVIEW lahko zdaj svoje simulacije in izpopolnjene algoritme iz prototipov prestavimo v velikoserijske končne ciljne sisteme hitreje kot kadar koli do zdaj.«

    Tehnologija NI RIO je sestavni del pristopa družbe NI do grafičnega načrtovanja sistemov in združuje programsko opremo za načrtovanje sistemov NI LabVIEW s komercialno standardizirano strojno opremo, kar poenostavlja razvoj in skrajša čas do končnega izdelka pri načrtovanju izpopolnjenih sistemov za krmiljenje, nadzor in preizkušanje. Strojno opremo NI RIO, ki vključuje serije CompactRIO, NI Single-Board RIO, R Series in NI FlexRIO na osnovi vodila PXI, odlikuje arhitektura z zmogljivimi procesorji za računanje s plavajočo vejico, rekonfigurabilnimi napravami FPGA in modularnimi V/I-napravami. Vse strojne komponente NI RIO se programirajo v okolju LabVIEW in dajejo načrtovalcem možnost hitrega ustvarjanja časovne uskladitve, obdelave signalov in upravljanja V/I-naprav po meri brez poznavanja nizkonivojskih jezikov za opisovanje strojne opreme ali načrtovanja na ravni tiskanega vezja.

    Obiščite www.ni.com/compactrio za več informacij o sistemih cRIO-908x, na naslovu www.ni.com/singleboard pa je na voljo več informacij o novih napravah NI Single-Board RIO. Za informacije o cenah za proizvajalce OEM za naprave NI Single-Board RIO lahko pokličete (800) 531-5066, da se pogovorite s predstavnikom službe za pomoč strankam, ali pa obiščite www.ni.com/visit, da zahtevate brezplačen obisk inženirja NI za posvetovanje.

    Družba National Instruments

    Družba National Instruments (www.ni.com) spreminja način dela inženirjev in znanstvenikov pri načrtovanju, preizkušanju ter uvajanju sistemov za meritve, avtomatizacijo in vgnezdene aplikacije. Družba NI opremlja svoje stranke s standardizirano programsko opremo, kot je NI LabVIEW, in modularno, stroškovno učinkovito strojno opremo. Opremo dobavlja več kot 30.000 podjetjem po vsem svetu, nobeno izmed njih pa leta 2010 ni predstavljalo več kot 4 odstotkov dohodka, prav tako nobena panoga ne predstavlja več kot 15 odstotkov dohodka. Družba NI ima sedež v mestu Austin v zvezni državi Teksas v ZDA, več kot 5.500 zaposlenih in podružnice v več kot 40 državah. Vsako leto v zadnjih 12 letih je revija FORTUNE uvrstila družbo NI med 100 najboljših delodajalcev v ZDA.

    Predstavljamo CompactRIO in najmanjši Single-Board RIO

    2011_SE189_10

    Tel: + 386 3 425 4200

    Brezplačna številka: 080 080 844