0,00 €

V košarici ni izdelkov.

0,00 €

V košarici ni izdelkov.

More
    DomovRevijaNoviceTexas Instruments je v Teksasu začel graditi nove obrate za proizvodnjo 300-milimetrskih...

    Texas Instruments je v Teksasu začel graditi nove obrate za proizvodnjo 300-milimetrskih polprevodniških rezin

    Prelomna naložba bi lahko dosegla 30 milijard dolarjev in sčasoma ustvarila do 3.000 delovnih mest.

    Texas Instruments

    Texas Instruments (TI) (Nasdaq: TXN) je v sredini letošnjega maja v Shermanu v Teksasu začel graditi nove obrate za proizvodnjo 300 mm polprevodniških rezin. Na slovesnosti ob položitvi temeljnega kamna, ki so se je udeležili izvoljeni uradniki in voditelji mesta, je predsednik in izvršni direktor družbe TI Rich Templeton proslavil začetek gradnje največje gospodarske naložbe zasebnega sektorja v zgodovini Teksasa in ponovil zavezo družbe, da bo dolgoročno širila svoje notranje proizvodne zmogljivosti.

    Naložba v višini 30 milijard dolarjev vključuje načrte za štiri tovarne, ki bodo sčasoma zadovoljile povpraševanje in zagotovile do 3.000 neposrednih delovnih mest. Novi obrati bodo dnevno proizvedli več deset milijonov analognih in vgrajenih procesnih čipov, ki bodo namenjeni za vse vrste elektronike.

    “Ta prelomni dogodek zaznamuje novo obdobje proizvodnje polprevodnikov v Shermanu, ki obeta desetletja gospodarskih priložnosti in izboljšanje kakovosti življenja v regiji,” je dejal David Plyler, župan mesta Sherman. “Hvaležni smo podjetju TI za dolgoletno in stalno vlaganje v Sherman in se veselimo nadaljnjega partnerstva.”

    Proizvodnja v prvi tovarni v Shermanu se pričakuje leta 2025. Tovarni bosta dopolnili TI-jeve obstoječe 300-milimetrske tovarne, ki vključujejo DMOS6 (Dallas), RFAB1 in kmalu dokončano RFAB2 (obe v Richardsonu, Teksas), ki naj bi začela proizvodnjo še letos. Poleg tega naj bi v začetku leta 2023 začela proizvodnjo tudi tovarna LFAB (Lehi, Utah). “Te naložbe v dolgoročne proizvodne zmogljivosti še povečujejo stroškovno prednost podjetja in zagotavljajo večji nadzor nad našo dobavno verigo,” je dejal Templeton.

    O podjetju Texas Instruments
    Texas Instruments Incorporated (Nasdaq: TXN) je svetovno podjetje za polprevodnike, ki razvija, proizvaja, preizkuša in prodaja analogne in ugnezdene procesne čipe za trge, kot so industrija, avtomobilska industrija, osebna elektronika, komunikacijska oprema in sistemi za podjetja. Njihova strast, da s polprevodniki ustvarjajo boljši svet, tako da naredijo elektroniko dostopnejšo, je živa še danes, saj vsaka generacija inovacij nadgrajuje prejšnjo, tako da je njihova tehnologija manjša, učinkovitejša, zanesljivejša in dostopnejša – kar omogoča, da polprevodniki pridejo v elektroniko povsod. To pojmujemo kot inženirski napredek. To počnejo že desetletja. Več informacij najdete na TI.com.

    Povzeto po:
    https://bit.ly/3RXzy9b

    https://www.ti.com